Kidobjátok vagy megeszitek azt az almát, amit a gyereketek csak körberágcsált?
Figyelt kérdés
Ha megeszitek, lemossátok-e előtte, vagy levágjátok-e a megrágcsált részt? Vagy csak úgy simán megeszitek utána?2020. máj. 31. 11:54
21/23 anonim válasza:
Senkit nem érdekel a pénztárcád. A szar indokon akadt fenn a szemem.
22/23 anonim válasza:
20-as en nem pontoztak le, de ha már így kérded. A bolygónkon kb percenként hal meg egy gyerek. (Bocs nem ismerem a statisztikát lehet “csak” 5 percenként) Te pedig kidobod az élelmiszert. Ha nem érzed, miért probléma ez az baj. Igen, nem fogod elküldeni az éhezőknek a megragott almát stb. Hallottam már az összes érvet. Ez elvi kérdés. Élelmiszert kidobni bűn. És ezt nagyanyáink, akik megélték a világháborút tudták nagyon jól. Csak most fene jó dolgunkban idáig jutottunk. Ez a probléma. Aki meg írta, hogy megeszi a kutya vagy komposztálja az szerintem nem gáz, de kidobni a kukába. Nekem ezt fájdalmas olvasni. Nem vagyok álszent, en is több kaját dobok ki mint kene, mert pl nem esszük meg és megromlik. De olyankor mindig megjegyzem, mi az amiből kevesebbet kell venni.
23/23 anonim válasza:
Nem is csak a környezetről van szó, hanem jóval több szabad időm is marad, úgy, hogy kidobás helyett elteszem későbbre a maradékokat. Mielőtt saját családom lett, voltam au pair Nyugat-Európában. A gyerekek anyja minden egyes nap vacsorát főzött, aztán vacsora után a maradékot a gyerekek tányérjából és - amin nagyon elhűltem - a fazékból is a kukába öntötte. Egyszer felvetettem, hogy ha nem dobja ki, hanem elteszi másnapra a maradékot, akkor elég lenne 2-3 naponta főznie, nem menne el vele az összes délutánja, hanem pl. foglalkozhat többet a gyerekeivel. Mélységesen fel volt háborodva, hogy hogy képzelem, hogy ők a másnapos kaját még megegyék. Mondtam neki, hogy mielőtt megfőzi, az összes kaja x napon át áll a hűtőben, szóval már eleve jóval több mint másnapos. Egy idő után elkezdte elpakolni a maradék kajákat, gondolom rájött, hogy igazam van :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!