Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Cérnagilisztától lehet komoly...

Cérnagilisztától lehet komoly baja?

Figyelt kérdés
2éves a kisfiam. Minden évbe összeszedi a cérnagilisztát. Annyira szegyenlem pedig nagyon ügyelü k a tisztaságra. Lehet valami komoly baja?

2020. máj. 29. 12:49
1 2
 11/13 Andi80018 ***** válasza:

Az én fiam is összeszedte egy évben kétszer is. Szegénynek állandóan viszketett a feneke, és wc-re járt. Viszont 1 db Vermox tabletta megoldotta a problémát. Sőt, otthon se kell vele maradni, ahogy beveszi a gyógyszert, mehet közösségbe. Ahányszor összeszedi, adjál neki Vermoxot, és ti is vegyetek be. Ki kell mosni az ágyneműket, miután bevettétek, és ennyi. Az én fiam is állandóan rágta a körmét, vagy a szájába nyúlkált.

Egyébként semmi problémát nem okoz, én már a második alkalommal nagyon gyorsan rájöttem a dologra, de elsőre se volt semmi baja, nem fogyott le, semmi.

2020. máj. 29. 23:59
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Hosszabb távon lehet baja.De főleg azért kell Vermox tablettát szedni,teljesen kiirtsa a gilisztát a petékkel együtt,illetve hogy ne adja tovább.Ugye amikor vakarja magát a peték a kézre,körömbe kerülnek,így tovább adható.

Mi átestünk rajta.Napi ágyneműhuzat mosás 60fokon,Vermox tabletta.És azóta nincs baj.Oviból szedhettük össze,ott is volt több gyereknek.Mivel sokat nyúlkálnak a kicsik a szájukba,sajnos előfordul ez.

Fontos,hogy egyszerre legyenek a szülők,tesók is kezelve.Kitartás!

2020. máj. 30. 07:09
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is gyakran összeszedem, meg gyerekkoromban is többször volt. Még terhesség alatt is volt.

Kezelni kell. Nem lesz baja hosszútávon, csak nem szabad kezeletlenül hagyni.

Ne szégyelld! Nagyon gyakori dolog, közösségben meg főleg többször előfordul. Az én osztályomban is minden évben jelez ilyet egy-egy szülő. Van egy tanuló, akinél gyakoribb. Ők egy macskás család. A gyerekorvosuk szerint nekik az állat miatt nagyobb az esélyük erre.

2020. máj. 30. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!