Mit tegyek az ellen, hogy a gyerekem ne hozzon rettentő kínos helyzetekbe a kérdéseivel?
a kislányom azt a korszakát éli, amikor az ég világon mindenre mindig rákérdez, hogy ez miért ilyen, az miért olyan, miért az így stb.
Bolti eset. Anyaaaaa. Igen kicsim? az a néni miért ilyen dagadt?
Na. ebben a helyzetben minden szem rám szegeződött és egyszerűen nem tudtam semmit se válaszolni, csak annyit, hogy nem tudom kicsim, és zavartal elmentünk. Mit válaszoljak? Nem tehet róla? mert tömi a búráját ezé'? :D vagy csak mert ilyen és kész? Megsértem vele!.
Ez csak egy példa, de csomó ilyen van amikor úgy szégyellem magam, mert nem tudok kitalálni valamit amivel nem sértem meg az embert. plelvesztette a lábát, vagy a karját. Szóval a furcsa külsejű embereket ezzel megsérthetem. és volt is rá eset sajnos :( pedig egyáltalán nem akartam!
Én is azt gondolom hogy ezeket nem magától mondja egy 3(!)éves.
Az hogy dagadt.. Ezt hallania kellett tőletek, ezekszerint ti sem úgy mondjàtok hogy valaki duci, vagy túlsúlyos.
A ràncos szintén. Kizàrtnak tartom hogy egy gyereknek ilyen feltűnik.
Esetleg hallotta hogy ti otthon így beszéltek valakiről akit ő is ismer és ebből assziciàlt.
Pl. Marika (aki szőke rövid hajú) tiszta rànc. Meglàt egy szőke rövid hajú nőt, eszébe jut hogy Marikàra azt mondtad ràncos, akkor őt is annak gondolja.
Amit leírtàl abból eléggé az jön le hogy nem vagy toppon hogy adj egy frappàns vàlaszt.
Megkérdezte a gyerek miért dagadt... Erre te, nem tudom.
Egy normàlis gondolkodàsú ember legalàbb annyit mondana hogy ezt a szót nem hasznàljuk, helyette mondhatunk màst.
Tehàt az íràsodból eléggé az jön le nekem hogy tőletek hall ilyet.
Ugyanmar, miert kovetkezne ebbol az, hogy a szuleitok hallja ezeket?? Az en gyerekeim is olyan szavakat meg kifejezeseket tanultak a tobbi gyerektol, amiket en pl sosem hasznalok (nem feltetlen csunya vagy banto szorol van szo, hanem barmi). A gyerekeknek igy no a szokincsuk, hogy osszeszedik innen-onnan,hisz nen kizarolag otthon kommunikalnak veluk.
Kerdezo, en is elgondolkodtam most; hogy ilyen esetekben miket valaszolnek, de nem egyszeru. Az egyik valaszolo tenyleg nagyon jo otleteket adott. De azt szerintem is egybol jobb ha megmondod neki, hogy ilyen szavakat (pl dagadt) nem szabad hasznalni.
Szerintem is gáz a stílusod. A túlsúly kapcsán annyit említesz hogy "tömi a búráját", az pedig hogy valaki korán ráncosodik arra meg hogy erős dohányos. Honnan veszed a bátorságot hogy idegenekről kapásból ilyet feltételezz? Még jó hogy nem válaszoltál mert hamar elülteted a saját gyerekedben az előítéletességet.
A korai ráncokat főként gének, es/vagy nehéz életút okozza és nem az erős dohányzás 30 évesen. De belőled süt az előítélet.
" mit válaszoljak? Nem tehet róla? mert tömi a búráját ezé'? :D vagy csak mert ilyen és kész? Megsértem vele!."
Jó ég!!
Rendben van, hogy legyünk őszinték a gyerekkel, de komolyan kinek jutna ilyen eszébe, hogy ilyen választ ad a gyerekének?? Mert ha pl távolabb áll az illető és nem hallhatja meg akkor tenyleg ezt válaszolod rá??
Kaptál itt nagyon "diplomatikus" válaszokat, fogadd meg szükséged van rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!