Mit tegyek az ellen, hogy a gyerekem ne hozzon rettentő kínos helyzetekbe a kérdéseivel?
a kislányom azt a korszakát éli, amikor az ég világon mindenre mindig rákérdez, hogy ez miért ilyen, az miért olyan, miért az így stb.
Bolti eset. Anyaaaaa. Igen kicsim? az a néni miért ilyen dagadt?
Na. ebben a helyzetben minden szem rám szegeződött és egyszerűen nem tudtam semmit se válaszolni, csak annyit, hogy nem tudom kicsim, és zavartal elmentünk. Mit válaszoljak? Nem tehet róla? mert tömi a búráját ezé'? :D vagy csak mert ilyen és kész? Megsértem vele!.
Ez csak egy példa, de csomó ilyen van amikor úgy szégyellem magam, mert nem tudok kitalálni valamit amivel nem sértem meg az embert. plelvesztette a lábát, vagy a karját. Szóval a furcsa külsejű embereket ezzel megsérthetem. és volt is rá eset sajnos :( pedig egyáltalán nem akartam!
Ilyenkor általánosan kell válaszolni.
Egy ember több okból lehet túlsúlyos / elmondod, hogy így mondjuk szépen azt, ha valakinek magasabb a súlya, mint általában az embereknek/
Betegség miatt
Vagy mert nem tud mozogni eleget, mert fáj a lába
Lehet lusta is valaki
És lehet azért mert túl sokat eszik..
Ráncos:
Ezt örökölte,
Idősödik
Nem jó életmódot élt
Szerintem van néhány lehetőség, persze amellett, hogy elsősorban a négyszemközti megbeszélést szorgalmazod, ahogy eddig.
Példáid nyomán:
-(ráncos hölgy) Nem is tudom, szerintem egyáltalán nem ráncos.
-(amputáció) Előfordulnak ilyen súlyos bibik/sérülések. Mi is ezért vigyázunk rád nagyon apával.
-(túlsúly) Vannak rövidhajú, hosszúhajú emberek és ugyanígy vannak kicsik és nagyok. Nem vagyunk egyformák.
Az én kisfiam mindig a kerekesszékre csodálkozik rá. Ilyenkor elmondom, hogy vannak, akiknek segítség kell a mozgáshoz, mint a babáknak a babakocsira, neki a motorjára, dédinek a botjára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!