Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha nem változik valami én...

Ha nem változik valami én megőrülök?

Figyelt kérdés
Két gyerek után ( elsős és ovis) készültem vissza dolgozni,de teherbeestem ráadásul ikrekkel. Nagyon kellene pénzt keresnem,de nem tudnánk elvetetni őket. És a két naggyal is sokat voltam itthon,ha betegek meg szünetek stb..hitelünk is van,ha nem bírjuk anyósomékhoz kell majd költözni. Miért kell választani,munka és gyereknevelés között? Muszály !!! Dolgoznom,.. bármi tanácsot,akár tanulok is érte mit kell tennem hogy szabad beosztású munkám legyen? Heti kétszer tudna férjem a gyerekere vigyázni ( néha 4 nap) a szabadnapjain,de össze- vissza dolgozik.pedig tudnék heti 1-2 napot igy dolgozni,csak össze-vissza.amit fb- on hirdetnek ilyen itthoni munkák,fogalmam sincs miről szól mit kellene csinálnom,és hogy keresnek- e vele egyáltalán.varrás,csomagolás vagy bármi? Van olyan munkahely ami elfogadná,hogy mindug máskor tudok menni.? Ha haza kell költöznünk én megőrülök.
2020. máj. 28. 20:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
9%

Állás kereső HIVATALOS oldalakon keress otthoni munkát. Hidd el vannak jók.

Ne ess kétségbe.

2020. máj. 28. 20:10
 2/17 anonim ***** válasza:
91%
Most nem azért a 2 forintért de ha nem tudtok több gyereket vállalni miért nem védekeztek?
2020. máj. 28. 20:11
 3/17 anonim ***** válasza:
69%

Valóban védekezni kellett volna..és ne haragudj,de ha ennyire létkérdés,hogy haza kell költözni,akkor én megfontolnám az abortuszt,bármennyire nehéz lenne és én sem pártolom..

Mi 2 gyereket tervezünk és elköttetem magam. Mivel gyógyszert nem szedhetek,a gumit meg nem bírjuk, spirál meg kizárva. És mire oda jutok a 40-hez leszek közelebb. De egyszerűen akárhogy kalkulálunk, 2-t tudunk biztonságosan felnevelni. Gondold még ezt át,megéri-e..

2020. máj. 28. 20:17
 4/17 anonim ***** válasza:
78%

Elöször is milyen végzettséged van? Mennyi szakmai tapasztalatod?

Mostanában elég nagy igény van a home office-ra, ha megfelelö munkahelyed van, ahová vissza mentél volna, akkor velük beszéld meg.

2020. máj. 28. 20:19
 5/17 anonim ***** válasza:
38%
És az nem jutott eszetekbe, hogy védekezzetek?! Felelőtlenség a köbön. KEress munkát a neten. De látom ehhez is gyakorizni kell...
2020. máj. 28. 20:30
 6/17 anonim ***** válasza:
78%
Nem kaptok csok-ot? Egy csomó kedvezmény jár a 3+ gyerek után. Van a főállású anyaság is, ami mellett még pluszban lehet dolgozni is. Nyiss CSANÁ-t (mondjuk akkor a saját gyerekek száma miatt csak egy plusz gyereket fogadhatsz), vagy vigyázz a sajátjaid mellett még egy kicsire csak úgy, napi 5-6 ezer forintot biztosan elkérhetsz érte, ha sokat van nálad, vagy órabérben.
2020. máj. 28. 20:34
 7/17 anonim ***** válasza:
46%

4 gyerek mellett esélytelen vagy a munkaerő piacon.

A kérdést sem értem, mert nincs benne opció.

Ez ennyi. Mentek anyóshoz.

Védekezni kell nem eszetlenül gyereket szülni.

2020. máj. 28. 20:35
 8/17 anonim ***** válasza:
32%
Legyél programozó. Most indul ingyenes képzés. [link]
2020. máj. 28. 20:43
 9/17 anonim ***** válasza:
59%

Babaváró hitel! Remélem elég a férjed munkaviszonya és jövedelme hozzá, és megfeleltek a feltételeknek. Kaptok 10 milliót kamatmentesen, sőt, ennek csak a 2/3-át kell visszafizetnetek, méghozzá úgy, hogy 3 évig szünetel a törlesztés. Ezt nektek találták ki! Drukkolok, hogy megfeleljetek, mert szerintem ez kihúzna a pácból titeket. Fedezet sem kell hozzá, a feltételeket itt találod: [link]

A családi pótlékod 26 600 Ft helyett 4*16000=64000 Ft lesz, vagyis 37400 Ft-tal több, mint most. A gyes 28500 Ft/gyerek, ez máris 57000 Ft. Vagyis csak azzal, hogy megszületnek a babák, máris 37400+57000=94400 Ft-tal nő a havi bevételetek a jelenlegihez képest. És nem tudom, milyen hiteletek van, de ha jelzáloghiteletek, akkor igényelhettek 5 millió Ft tartozássökkentést is (harmadik gyerekre 4 mill, negyedikre 1 mill: [link]

Tehát ha összeszámoljuk, akkor 8 milla ingyenpénzt kaptok az államtól (a babaváró harmada, 3 mill, mert ezt elengedik, meg az 5 mill tartozáscsökkentés jelzáloghitelből), és még 7 millát kamatmentesen, plusz még 94400 forintot havonta (ami 3 év után már csak 65 900 lesz, mert az anyasági már csak 1*28500). És itt még a családi adókedvezményről nem is beszéltem, mert nem tudom, hogy a párod mennyit adózik. De ha a bruttója megvan 415 ezer (ami adókedvezmény nélkül nettó 275 ezer), akkor ki tudjátok használni az összeset, ami 132 ezer forint havi visszaigénylés. 2 gyerek után ez 40 ezer forint volt eddig nektek, vagyis csak emiatt havonta 132000-40000=92000 forinttal többet rakhattok zsebre. Ez a gyessel és csp-vel együtt már 92000+94400=186 400 Ft plusz havonta a mostani jövedelmetekhez képest!!! Még az is lehet, hogy pont ezekkel a babákkal jöttök egyenesbe anyagilag.

Amúgy a programozó képzés nem hülyeség, ha van hozzá affinitásod, de reálisan az csak 1-2 év múlva fog pénzt hozni neked.

2020. máj. 28. 22:50
 10/17 anonim ***** válasza:
39%

Amúgy anyós mit szólna ha oda vinnél 4 kölköt??

2vel is gàz anyunàl/anyósnàl élni. Te még komolyan oda pottyantanàl plusz kettőt?

Hàt nem semmi kérem szépen...

2020. máj. 29. 02:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!