Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Felelőtlen szülő lennék?

Felelőtlen szülő lennék?

Figyelt kérdés
Férjemmel sokszor nem értünk egyet gyereknevelés kapcsán. Őt szerintem túl féltették gyerekkorában, anyósom büszkén mesélte is, hogy amikor már elvileg egyedül ment iskolába akkor is sokáig titokban kísérte. Velem pont fordítva volt, sőt sokszor azt is túl szigorúnak tartottam, amit nem biztos hogy kellett volna, pl ne menjek túl közel a szakadék széléhez. Én akkor megfogadtam hogy az én gyerekemnek engedni fogok olyanokat amit szerettem volna csinálni de nem hagyták. Most nyilván nem olyanokra gondoltam hogy vonat elé ugorhat és társai, de ha nem jön vonat mászkálhat a síneken, a kezemet fogva kihajolhat a korláton, megpuszilhatja a macskát, együtt is alhatnak, segíthet a konyhában, stb. Mindezeket férjem nem engedné mert nagyon veszélyes és nehogy baja legyen. De az se jó ha mindent megtiltunk neki. Egy életre lelki nyomorék lesz, vagy pedig kamaszkorában fog úgy fellázadni hogy nem látjuk többé
2020. máj. 25. 14:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezek teljesen egyéni tűréshatártól függő dolgok. Én pl. macskaimádó vagyok, természetes számomra, hogy puszilgatom a macskákat és velük alszom. A konyhában segítést nem is értem, hogy miért lenne veszélyes, nyilván nem kell az óvodás kezébe éles kést adni, vagy forró olaj közelébe engedni, de pl. tésztát gyúrhat, díszíteni segíthet. A korlátos helyzetet csak te tudod konkrétan, hogy milyen korlát, milyen magasról.

A sínes viszont nálam sem férne bele, a sín nem játék.

2020. máj. 25. 21:53
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem túl sokat engedsz meg. Nem fogja érteni, hogy amit veled szabad azt nélküled nem. Csak a biztonságérzetre fog emlékezni, mert azt kommunikáltad felé, hogy nincs veszély. Ha most azt mondod, szóltál neki százszor, hogy "de csak anyával szabad..." az pofon a sz..nak. Azt látta rajtad, hogy nem aggódsz, ezért nem fog aggódni. Beszélhetsz bármit. Csak abból érti meg, hogy veszélyes, ha ijedten rántod vissza egy korláttól.
2020. máj. 26. 01:14
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Biztos van amiben neked van igazad a gyereknevelesben, de en ugy latom ebben a kerdesben inkabb a ferjednek.

Nem bantani szeretnelek, de a baj sajnos igy is egy masodperc alatt megtortenik, nem kell megjobban alatenni, hatha

2020. máj. 26. 09:02
 14/17 anonim ***** válasza:

Ezt így nehéz megítélni, ez csak pár példa, amit kiemelték.

Sínekre nem engednék, se a szakadék szélére.

A többit igen. De nyilván ésszel. Még figyelve. Nálunk is lehet pl a kutyával sok mindent, de figyelve, ne okozzon fájdalmat egyik se a másiknak.

2020. máj. 26. 09:54
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem elég sok mindent megengedtek, így sokszor kerültem a balesetire ilyen-olyan törésekkel, sérülésekkel. Nem mondhatnám hogy nagyon hálás vagyok ezért a nagy szabadságért. Többre értékeltem volna ha pl nem kellett volna kihagynom a várt osztálykirándulást, mert előtte pár nappal benyúltam egy kerítésen és megharapott a kutya.

Nem azt mondom hogy tiltani kell mindent, de engedni se. Meg kell találni az arany középutat.

2020. máj. 26. 14:03
 16/17 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk épeszű ember nem sétál a síneken ,meg a gyerekének sem engedi . Mindig gondolkozom,hogy az istenbe történhet pl felénk ennyi (általában halálos kimenetelű) vonatbaleset ,tehát nem öngyilkosság,de már értem.

Ugyanez a korláttal . Nem is értem,minek kihajolni ? Azért van ott a korlát,hogy a sok hülyét valamennyire megakadályozza ,hogy kiessen/leessen. Aztán csodálkozás van,amikor a gyerek beesik a gorillák közé az állatkertben,vagy kiesik az erkélyről .

Fullba nyomja némelyik ember a kretént ...

2020. máj. 26. 20:33
 17/17 anonim ***** válasza:
50%
16 aztan a gorillát lövik le... pedig lennének ötleteim kit kene ebben a szituban. (Nem a gyerekre gondolok). Bocs.
2020. máj. 26. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!