Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mindig becsatoljátok a...

Ti mindig becsatoljátok a kisgyereketeket az autóban? Van más szülő is aki ennyire felelőtlen?

Figyelt kérdés
Az én kisfiam 6 éves el sem indulhatunk addig az autóval míg be nincs csatolva, ha esetleg elfelejtenénk ő szól ránk. Én úgy gondolom ez a normális, ezt szokta meg. A szembeszomszédomnak van egy 4 és egy 2 éves kisfia. Soha nem csatolják be őket sőt a nagyobb szinte mindig elől ül ahol szintén nincs becsatolva. Nem értem a szülőket hogy lehetnek ennyire felelőtlenek és most tekintsünk el a több ezres büntetésről hiszen az nekik meg se kottyanna. De az ember sose tudhatja mikor éri baleset vagy akár csak egy hirtelen fékezés is elég és a gyerek nem tudja magát még úgy megtartani máris meg van a baj. Egyszer mikor beszélgettünk rákérdeztem hogy miért nem csatolják be őket azt mondta azért mert nem akarják. Én csak néztem hogy MI VAN? A gyerek dönti el hogy mit akar és mit nem? Nem nekünk szülőknek a dolgunk ezt eldönteni hiszen akár a gyerek élete is múlhat ezen. Vagy én gondolom rosszul? És ha a vezető ülésbe akar a gyerek ülni azt is megengedik? Ebből is látszik hogy tipikusan azok az elkényeztetett gyerekek apuci sokat keres minden megvan nekik engedve.Ha nem akarnak ebédet enni kapnak csoki vagy chipset vagy amit akarnak. Az oviban is sokat panaszkodnak az óvónők hogy nem tudnak mit kezdeni a nagyobbik gyerekkel. Ti mit gondoltok? Tudom nem az én dolgom nem is tettem neki szóvá az ő dolga hogy mit csinál a gyerekeivel és hogyan neveli őket csak érdekel a ti véleményetek is
2014. nov. 9. 13:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%
Én mindig bekötöm, akkor is ha csak 5percet megyünk autóval, e több szülőt látok aki nem, és elől a gyerek az autóban amikor viszi oviba...persze se gyerekülés, se magasító,se bekötés.
2014. nov. 9. 13:55
 2/15 anonim ***** válasza:
96%
Olyan nincs nem akarja a fiam mániája az volt,hogy kibújt az övből,de megmondtam neki,hogy akkor nem ül többet a kocsiba ennyi vagy kiteszem út közeben (persze erre nem került volna sor,de többet nem csinálta....
2014. nov. 9. 14:01
 3/15 anonim ***** válasza:
95%
Én is mindig bekötöm őket, 5 és 1 évesek. Én így vagyok nyugodt, és ők is had szokják és tanulják meg. Én ilyen "betoji" vagyok, nem kockáztatok. NEkem is van több ismerősöm akik nem csinálnak ebből nagy ügyet, nem kötik be a gyereket. De én csak magammal foglalkozom. Másnak úgy jó, nekem meg így. Ennyi.
2014. nov. 9. 14:05
 4/15 A kérdező kommentje:
Csak én ezt az indokot nem értem hogy mi az hogy nem akarja a gyerek és akkor nem csinálom. Én vagyok a szülő én mondom meg hogy a gyerek mit csinálhat és mit nem. Vagy tévedek? Tudom ez brutális példa de ha legközelebb a nagy a konyhakéssel akar az öccsével játszani azt is megengedi majd mert éppen azt akarja?
2014. nov. 9. 14:09
 5/15 anonim ***** válasza:
95%
Ha a sarkon lévő boltba megyek akkor is bekötöm. Belehalnék ha valami történne vele. De sajnos rengeteg ember van akinek nem fontos a gyereke élete. Kimilliószor látom útközben, hogy kisgyerekek nincsenek bekötve kocsiba.
2014. nov. 9. 14:36
 6/15 anonim ***** válasza:
95%

Nagyon sok olyat látok, hogy a kocsiban ott a gyerekülés, de a gyerek nincs becsatolva. Esetleg a szülő ölében utazik. Én sem értem őket, saját magamat is mindig bekötöm.

Egyszer volt egy eset, hogy a lányom kegyetlen mód elkezdett hisztizni, hogy nem akar menni. Megtehettem volna, hogy csak beteszem a kocsiba és indulok, de nem. Kb 40 percig szenvedte vele. Kapálózott, ordított és olyan erő volt benne, hogy nem tudtam bekötni. De akkor sem indultam el.

2014. nov. 9. 14:40
 7/15 anonim ***** válasza:
91%

Mifelénk is vannak ilyen szülők, akik még rosszabbakat is megengednek, pl. anya ölében, a vezetőülésben a gyerek és a gyerek "vezet". Vagy a kismotoron áll az apuka előtt és úgy robognak körbe-körbe a faluban.

Van, aki az öt személyes autóban 7-8 gyereket is visz.

Sosem értem az ilyen szülőket... velem megtörtént már, hogy olyan hirtelen kellett satuféket nyomnom, hogy az ülésre felrakott holmi repült rendesen, pedig csak 30-cal mentem.

3,5 éves és tíz hónapos fiaim vannak, mind a kettőnek súlynak, kornak megfelelő ülése, csak abban utazhatnak, bekötve. Sosem bocsájtanám meg magamnak, hogy egyetlen elmulasztott mozdulatért történik bajuk.

2014. nov. 9. 16:13
 8/15 anonim ***** válasza:
94%

nálunk soha nem volt ez kérdés, ezért nem is volt belőle hiszti...

tesómék lazán kezelik ezt, nem mindig kapcsolják be a gyereket, persze hisztizik is. ha velem van és megyünk valahova akkor ő is szó nélkül köti be magát. egyszer vágott le egy hisztit emiatt, akkor megálltam a főút közepén, persze dudáltak, mutogattak nekem, de mondtam a csajszinak, hogy addig egy métert nem megyünk míg vissza nem köti magát :) szóval azóta neki sincs ellenvetése :)

nem érem én sem...

2014. nov. 9. 16:16
 9/15 anonim ***** válasza:
91%

A fiam megcsak 8 honapos de meg attol is lelkiismeretfurdalasom van h olyan gyerekulest kapott amit csak menetirannyal megegyezoen lehet bekotni.igy is 100ezer volt,mas meg mint hallom ulest se hasznal.en biztos mindig be fogom kotni kesobb is,es nincs apelatta mit akar a gyerek....be kell kotni es pont!!!

25eve,mikor 1,5 eves voltam volt egy balesetunk,persze Anyu oleben ultem,hol mashol...ki is repultem,Apu ugy szedett ki a kocsi alol.baromi nagy szerencsem volt,mert horzsolasokkal megusztam.de miota terhes lettem en is azota kotom magam szigoruan.elotte sokszor elfekejtettem,de mostmar nem csak magamert felelek!

2014. nov. 9. 16:23
 10/15 anonim ***** válasza:
3gyerekünk van, és mindig be vannak kötve. Ebből nincs vita.
2014. nov. 9. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!