Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mindig becsatoljátok a...

Ti mindig becsatoljátok a kisgyereketeket az autóban? Van más szülő is aki ennyire felelőtlen?

Figyelt kérdés
Az én kisfiam 6 éves el sem indulhatunk addig az autóval míg be nincs csatolva, ha esetleg elfelejtenénk ő szól ránk. Én úgy gondolom ez a normális, ezt szokta meg. A szembeszomszédomnak van egy 4 és egy 2 éves kisfia. Soha nem csatolják be őket sőt a nagyobb szinte mindig elől ül ahol szintén nincs becsatolva. Nem értem a szülőket hogy lehetnek ennyire felelőtlenek és most tekintsünk el a több ezres büntetésről hiszen az nekik meg se kottyanna. De az ember sose tudhatja mikor éri baleset vagy akár csak egy hirtelen fékezés is elég és a gyerek nem tudja magát még úgy megtartani máris meg van a baj. Egyszer mikor beszélgettünk rákérdeztem hogy miért nem csatolják be őket azt mondta azért mert nem akarják. Én csak néztem hogy MI VAN? A gyerek dönti el hogy mit akar és mit nem? Nem nekünk szülőknek a dolgunk ezt eldönteni hiszen akár a gyerek élete is múlhat ezen. Vagy én gondolom rosszul? És ha a vezető ülésbe akar a gyerek ülni azt is megengedik? Ebből is látszik hogy tipikusan azok az elkényeztetett gyerekek apuci sokat keres minden megvan nekik engedve.Ha nem akarnak ebédet enni kapnak csoki vagy chipset vagy amit akarnak. Az oviban is sokat panaszkodnak az óvónők hogy nem tudnak mit kezdeni a nagyobbik gyerekkel. Ti mit gondoltok? Tudom nem az én dolgom nem is tettem neki szóvá az ő dolga hogy mit csinál a gyerekeivel és hogyan neveli őket csak érdekel a ti véleményetek is
2014. nov. 9. 13:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Igen, mindkét gyereket mindig bekötjük, 2 és 5 évesek. Ezt szokták meg. De mifelénk is megszokott a gyerekülésbe csak beülő, vagy anyuka mellett elől ülő gyerek.
2014. nov. 9. 19:17
 12/15 anonim ***** válasza:

A mostohaöcsém csak azért van még életben, mert nem volt bekötve - így kirepült az autóból, mielőtt az harmonikázódott volna.

Amúgy én is mindig kötöm magamat és a gyereket is fogom, ha lesz.

2014. nov. 9. 20:55
 13/15 anonim ***** válasza:
Mi 18 kg-ig háttal beköthető gyerekülést vettünk, nekem nagyon fontos a biztonság. A gyerek (16 hónapos) viszont utál autózni. Most már jobb a helyzet, de egyszer kivettem az ülésből az utolsó 5 percre, mert már hányt a sírástól, és muszáj volt időre megérkeznünk. Azóta nem indulunk el időre, és ha nem tudom az ülésben megnyugtatni, akkor megállunk, akár egy órára is. Ezt az egy esetet leszámítva a kétperces utakra is ugyanolyan becsületesen meghúzom az övet, mint ha hosszabb időre indulnánk.
2014. nov. 9. 21:05
 14/15 anonim ***** válasza:

2 alkalom volt, mikor nem volt bekötve a lányom. 1.alkalommal azért, mert akkora hiszti volt, hogy nem lehetett megnyugtatni ( fogalmam sincs, mi volt vele), 2. alkalommal pedig olyan beteg volt, hogy nem ült meg az ülésben. Ettől függetlenül mindig mindenhol be van kötve.

Pici korában itthon is hordozóban volt, ha kivittem a konyhába. Na, akkor még nem gondoltam, hogy abban itthon be kell kötni. Egyszer történt egy baleset ( még csak sírva sem fakadt), de olyan bűntudatom támadt, fél óráig bőgtem. Azután még itthon is be volt kötve. Most 4 éves, tudja, ha beülünk a kocsiba, első a bekötés! Szerencsére ritkán van vita belőle.

2014. nov. 9. 21:24
 15/15 anonim ***** válasza:

Én azt a válaszokat szoktam kapni, hogy 20-30 éve még nem is volt gyerekülés és anyuka volt a biztonsági öv...vannak ilyen emberek, nem lehet mit tenni vele.

Én még azt sem engedtem meg, hogy amikor bekanyarodtunk az utcánkba és már csak pár métert megyünk (nyilván még 10-el sem megy az autó), akkor a gyerek előlre üljön. Elöl légzsák van és ha csak nekikoccan az autó valaminek, a légzsák eltöri a gyerek nyakát.

Egyébként egyszer fordult csak elő, hogy az autópálya közepén a gyerek félig kibújt az övből, hát a szívbaj kerülgetett míg meg tudtam állni.

Kérdésedre válaszolva semmilyen körülmények között nem engedném meg a gyereknek, hogy ne kösse be magát. Egy esetet tudok csak elképzelni, ha súlyos baleset történik otthon, a gyerek eszméletlenül/vérben forogva/eltört kézzel-lábbal rohanunk a kórházba és fizikai képtelenség bekötni a gyereket, akkor nyilván valaki ölében utazna hátul vagy elfektetve az ülésen. De ne forduljon elő ilyen senkivel!

2014. nov. 10. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!