Ti mindig becsatoljátok a kisgyereketeket az autóban? Van más szülő is aki ennyire felelőtlen?
A mostohaöcsém csak azért van még életben, mert nem volt bekötve - így kirepült az autóból, mielőtt az harmonikázódott volna.
Amúgy én is mindig kötöm magamat és a gyereket is fogom, ha lesz.
2 alkalom volt, mikor nem volt bekötve a lányom. 1.alkalommal azért, mert akkora hiszti volt, hogy nem lehetett megnyugtatni ( fogalmam sincs, mi volt vele), 2. alkalommal pedig olyan beteg volt, hogy nem ült meg az ülésben. Ettől függetlenül mindig mindenhol be van kötve.
Pici korában itthon is hordozóban volt, ha kivittem a konyhába. Na, akkor még nem gondoltam, hogy abban itthon be kell kötni. Egyszer történt egy baleset ( még csak sírva sem fakadt), de olyan bűntudatom támadt, fél óráig bőgtem. Azután még itthon is be volt kötve. Most 4 éves, tudja, ha beülünk a kocsiba, első a bekötés! Szerencsére ritkán van vita belőle.
Én azt a válaszokat szoktam kapni, hogy 20-30 éve még nem is volt gyerekülés és anyuka volt a biztonsági öv...vannak ilyen emberek, nem lehet mit tenni vele.
Én még azt sem engedtem meg, hogy amikor bekanyarodtunk az utcánkba és már csak pár métert megyünk (nyilván még 10-el sem megy az autó), akkor a gyerek előlre üljön. Elöl légzsák van és ha csak nekikoccan az autó valaminek, a légzsák eltöri a gyerek nyakát.
Egyébként egyszer fordult csak elő, hogy az autópálya közepén a gyerek félig kibújt az övből, hát a szívbaj kerülgetett míg meg tudtam állni.
Kérdésedre válaszolva semmilyen körülmények között nem engedném meg a gyereknek, hogy ne kösse be magát. Egy esetet tudok csak elképzelni, ha súlyos baleset történik otthon, a gyerek eszméletlenül/vérben forogva/eltört kézzel-lábbal rohanunk a kórházba és fizikai képtelenség bekötni a gyereket, akkor nyilván valaki ölében utazna hátul vagy elfektetve az ülésen. De ne forduljon elő ilyen senkivel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!