Ha tudomásotokra jutna, hogy egy gyerekkel ilyesmi történik, mit tennétek?
A 11 éves lányom barátnőjének a szülei réges rég elváltak. A kislány láthatásra jar az apjához, és azt mesélte az én lányomnak, hogy az apja levideózza, ahogy öltözik, levideózza az intim testrészeit, és ezeket nézegeti. Azt írta a lány, hogy nem úgy kezeli őt az apja, mint a lányát, hanem mint egy nőt. Plusz az apa zsarolja, hogy ha nem teszi, amit mond, akkor nem viszi vissza az anyjához, és örökre elveszi tőle.
A lány depressziósnak vallja magát, nagyon sötét gondolatai vannak.
Én ezekről ilyen mélységben elvileg nem tudok, mert a lányom tudta nélkül olvastam bele a beszélgetésükbe. De már évek óta meséli a lányom, hogy ennek a kislánynak gondjai vannak az apjával. Nem tudom, mit tegyek, az olvasottak egyértelmű segélykiáltásnak tűnnek, de a lányom nem elég nagy, hogy segíteni tudjon, 11 éves gyerekek mindketten! Mit tennétek a helyemben?
Szerintem sincs semmi közöd ehhez, igy leírva csak a kislány fantáziája lehet.
Ha meg kamu az egész, akkor még téged jelenthet fel az apja.
Utolsó, és ha nem? Akkor egy kislány legyen szexuális zaklatás áldozata mert "úgyse te dolgod"?
Azért nem semmi hogy vannak emberek, akik képesek félrenézni, mikor ilyet látnak.
Kérdező, én a kislány anyjához azért nem mennék, mert mi van ha elvből nem hinne neki, és még meg is dorgálná, hogy hazudozik. Ennek következtében a kislány még inkább titkolni fogja.
Nyilván nehéz, mert nagyon könnyen lehet kamu éa figyelemfelhívás a gyerek részéről. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy 11 éves ilyen helyzetben ilyen megfogalmazással és részletességgel írásban tárulkozzon ki a barátnőjének.
Sajnos muszáj szólni a rendőrségnek akkor is. Ha kamuzik a gyerek, legalább rájön, mekkora bajt csinált és tanul belőle.
A gyerekek gyakran kamuznak így. Láttak valamit, megragadta a fantáziájukat, figyelmet akarnak stb. Nem fogják fel, milyen komoly.
Kb ennyi idòs voltam, amikor egy kislàny rendkívül hosszan és annyira szemléletesen mesélte el, hogy szállta meg a sátán egy ismeròsét, és amikor az balesetben meghalt, hogy ugrott ki belőle kacagva egy fél utca szeme láttára, hogy egyszerűen nem hittem el a szüleimnek utólag, hohy a lány hazudott, és nagyon féltem.
Pár évvel később egy lány az előző életeiről beszélt nekem hosszan, apjaanyja èletére esküdött, hogy emlékszik, hogy szárnyai voltak és egy másik bolygón élt.
H tudomásodra jut, hogy egy gyereket szexuális bántalmazás ér, azt kötelességed jeleneteni! (az eset amit leírtál lelki és szexuális bántalmazásnak minősül)
Szegény kislány.
Légyszíves kérj neki segítséget!
"A jelzést névtelenül is meg lehet tenni laikusként az alábbi intézmények bármelyike felé:
gyermekjóléti szolgálat
gyermekjóléti központ
gyámhatóság
gyámhivatal (minden településen az interneten megtalálható, hogy hol van, és milyen központi elérhetőségei vannak)
iskolában és óvodában szociális segítőnek (az intézményben ki kell, hogy legyen függesztve a neve, elérhetősége, de ha nincs, a vezetőségnek tudnia kell)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!