Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha tudomásotokra jutna, hogy...

Ha tudomásotokra jutna, hogy egy gyerekkel ilyesmi történik, mit tennétek?

Figyelt kérdés

A 11 éves lányom barátnőjének a szülei réges rég elváltak. A kislány láthatásra jar az apjához, és azt mesélte az én lányomnak, hogy az apja levideózza, ahogy öltözik, levideózza az intim testrészeit, és ezeket nézegeti. Azt írta a lány, hogy nem úgy kezeli őt az apja, mint a lányát, hanem mint egy nőt. Plusz az apa zsarolja, hogy ha nem teszi, amit mond, akkor nem viszi vissza az anyjához, és örökre elveszi tőle.

A lány depressziósnak vallja magát, nagyon sötét gondolatai vannak.

Én ezekről ilyen mélységben elvileg nem tudok, mert a lányom tudta nélkül olvastam bele a beszélgetésükbe. De már évek óta meséli a lányom, hogy ennek a kislánynak gondjai vannak az apjával. Nem tudom, mit tegyek, az olvasottak egyértelmű segélykiáltásnak tűnnek, de a lányom nem elég nagy, hogy segíteni tudjon, 11 éves gyerekek mindketten! Mit tennétek a helyemben?

2020. máj. 6. 18:45
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
Felhívtam a gyermekvédelmi hívószámot, csak tájékozódásképp, bejelentést egyelőre nem tettem. Beszélek először a lányommal, meggyőzöm, hogy tennünk kell valamit, és megkérem, hogy tegyen fel pár kérdést a lánynak. Pl. hogy az anyja tud-e a helyzetről, ha igen, akkor hogyan reagált, ha nem, akkor miért nem, és kért-e már bárkitől segítséget, ilyesmi. A válaszok függvényében az anyával, vagy a gyermekvédelemmel fel fogom venni a kapcsolatot.
2020. máj. 6. 20:00
 12/43 anonim ***** válasza:
60%

Nem akarlak megbantani de ebben a helyzetben nem kerdezoskodni kell. Kinyomtatod bagy lefotozod a beszelgetest es elmesz szemelyesen az anyjahoz. Megbeszelitek es ennyi.

A hatosag sem tudna gyorsabban intezkedni.

A lanyodat se keverd ebbe bele, semmi koze hozza.

Foleg ha ez az egesz csak kitalacio attol a kislanytol, mert a szulei elvalltok.

2020. máj. 6. 20:09
 13/43 anonim ***** válasza:
85%
Nem irigyellek! Lehet tudni, hogy ez hova fog vezetni, ha senki nem csinál semmit. Lelkileg nem lehet semmi, én már ma este sem tudnék aludni, hogy a kislánnyal ki tudja mik történnek, és csak én tudok rajta segíteni... ez borzalmas. Csak attól félek, a kislány mindent le fog tagadni, és azt mondja csak kitalálta.
2020. máj. 6. 20:19
 14/43 anonim ***** válasza:
33%
#13 én meg attól tartanék, hogy apuka kilóra megveszi a bíróságot és nála fog kikötni a kislány. Ez az egyetlen ok, hogy nem azonnal a rendôrséghez fordulnék, hanem elôbb jogi konzultációra biztatnám az anyukát.
2020. máj. 6. 20:29
 15/43 A kérdező kommentje:
A kislány most épp nincs láthatáson, otthon van az anyjával, úgyhogy a pillanatnyi hogyléte miatt nem aggódom, de valóban eléggé fel vagyok zaklatva. És igen, benne van a pakliban, hogy kitalálja, de úgy vagyok vele, hogy nem az én feladatom eldönteni, márpedig ha nem teszek jelzést, mert biztos kitalálta, akkor tulajdonképpen a hatóság helyett már el is döntöm, hogy mi az igazság, ezt viszont én nem tehetem meg.
2020. máj. 6. 20:29
 16/43 anonim ***** válasza:
88%
Nagyon jól gondolod kérdező! Nincsenek véletlenek. Az sem véletlen, hogy te ezt megláttad! Örülök, hogy nem veszed félvállról!
2020. máj. 6. 20:34
 17/43 anonim ***** válasza:
78%
Ha egyébként is furcsa a kislány viselkedése és sötét gondolatai vannak, akkor szinte biztos, hogy nem kitaláció. Szeretnéd, ha csak egy hülye vicc lenne, mert épp ésszel felfoghatatlan ez az egész. De sajnos nagyon valószínû, hogy igaz. Beszélj az anyukával minél hamarabb.
2020. máj. 6. 20:37
 18/43 anonim ***** válasza:
83%
Azonnal bevonni a rendőrséget! Ez a kislány szenved, és ki tudja mit művel vele az apja! Innentől h tudod, már a te felelősséged is! Segíts rajta!!!
2020. máj. 6. 20:42
 19/43 anonim ***** válasza:
21%

A gyerekedet hagy ki. Hogy gondolod, hogy ő kérdezősködjón?

Én szólnék az anyának, a rendőrségnek, de utána megpróbálnám a lányom kapcsolatát megszakítani az ilyen család bármely tagjával. Akár iskolaváltás árán is.

2020. máj. 6. 20:42
 20/43 anonim ***** válasza:
95%
Én biztos nem állnék le senkivel beszélgetni, simán beijedhetnek és tagadhatnak, kinyomtatott screenshotokkal felkeresném a rendőrséget, onnan már az ő dolguk. Szerintem ha ennyi tudomása is van az embernek az bőven elég arra, hogy ezt jelentse
2020. máj. 6. 20:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!