Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normalis, hogy 2,5 eves...

Normalis, hogy 2,5 eves kisfiamat nem erdekli?

Figyelt kérdés
Van neki motorja ,futobicikli ,roller, de egyikkel sem megy .Tud veluk menni de kb 1 perc es annyi ! A harom kozul taln a roller az amivel tobb ideig ,jobban szereti,de azt is max 5 percig hasznalja .a fotubiciklin latom hogy az egyensulyozas nem az igazi,lehet ezert sem szereti....viszont a masik kettovel nincs gond. Minden massal eljatszik de ezzekel abszolut nem.Mi lehet az oka? Hogyan tudnam ra venni ,hogy jobban erdeklodjon irantuk,vagy ne eroltessem?Csak olyan rossz latni ,mikot jatdzoteren voltunk es vele egykoruak ezekkel mentek ..

#kismotor #5 eves
2020. ápr. 30. 11:10
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
28%

Most vagy kamuzol, vagy rafaztal, mert én egy privatot sem írtam.

Főleg senki gyereket nem idiotaznam le.

Úgy látom ez inkább rád jellemző.

Te írtál egy privatot erre én le is tiltottalak.

Egy nárcisztikus beutesed van, az már biztos.

2020. máj. 1. 15:03
 22/26 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, ha privátot kaptál, arra instant tudsz válaszolni ott helyben, jelentheted, tilthatod. Ha visszajöttél a kérdéshez, hogy random kiválassz valakit akit sértegethetsz, azzal nem válaszolsz annak aki eredetileg írt.

Egyébként nagyon egyszerű, csinálj egy print screent arról amiben leidiótázták a gyereked és mutasd meg mindenkinek.

A nagyokos.

2020. máj. 1. 15:56
 23/26 anonim ***** válasza:
56%

Jelzem, én nem szóltam még hozzá, csak látom, hogy van itt némi veszekedés, és szeretnék neked, kedves kérdező, őszintén szeretetből szakmabeliként írni, nehogy félre érts.

Na szóval, ha a te szemszögedből nézem a dolgot mint anyuka, akkor megértem, hogy aggódsz.

"Es egyebkent meg szerintem minden anyanal elofordult mar hogy “hasonlitgatta” a gyeteket ,hisz minden anya aggodik! Aki nem az hazudik!"

Na, pont ezért valóban nem az a megnyugtató megoldás, ha más gyerkőcökkel méred össze a tiedet, bár megértem, hogy jobb híján ezt teszed, mivel aggódsz. :) De sajnos félreértést és bizonyos tévképzeteket okoz a szülőkben, amikor a KISEBBEKET hasonlítgatják egymáshoz, mindjárt kifejtem sorról sorra, hogy miért.

A megoldás mégis inkább az, hogy minden szülő számára melegen ajánlom szakkönyveket tanulmányozni, egy részük közérthető nyelvezettel íródott, és szerintem elengedhetetlen a nem szakmabeli szülők számára is ezeknek legalább alapszintű tanulmányozása, mielőtt gyermeket vállalnak. Vagy akár később is, de megelőzni jobb, mint kísérletezni a gyermekeken és utólag korrigálni, bár érzékelem, hogy jó a szándékod, félre ne értsd. :)

Azért javaslom a szakkönyveket, mert akkor az aggódás mértéke erősen lecsökken, hiszen attól félünk, amit MÉG NEM ismerünk. :)

Mi tehát a kulcs? Ismerd meg a különféle gyermekkorosztályt, és tizedére csökken a bizonytalanságod. :) Pláne, hogy baba és baba: alapvető jellemzők tekintetében nagyon hasonló, a fejlődésüket tekintve is! Épp így totyogó és totyogó között. Ovis és ovis között is ez a helyzet, alapvető jellemzőik igen hasonlóak.

Inkább csak kisiskolás kortól mondható el, hogy nem elég a korosztályos ismeret, mert már kezdenek egyénileg jelentősen különbözni a gyermekek.

Természetesen a kisebbek is egyéniségek, már fél éves korban is érezni kissé, mégis óriási mértékben, egyre inkább érted majd meg a gyermekeket pusztán attól, ha korosztályonként a gyerkőcök gondolkodásmódjáról, érzelmi éréséről, mozgásfejlődéséról stb olvasol. :) Ez az, ami viszont kb 7-8 éves kortól már csak félig-meddig segítség (mármint a szakkönyv).

Javaslom azt is szem előtt tartani, hogy kb 4 éves korig meg óriási a szórás, tehát vannak bár közös életkori sajátosságok, azonban ekkor már akár 2-3 év eltéréssel még pont TERMÉSZETES lehet az eltérés, és általában amiben az egyik totyogó gyorsabban fejlődik és a mások kevésbé, épp így más téren meg a másik tart előrébb és az előbbi van "késésben".

Nem a késés számít, hanem a határidő!!

Erről is lehet tanulni tankönyvekből.

Kisebb könyvtárak többet is tartalmaznak ebből a szakkönyvből:

Mérei-Binét: Gyermeklélektan.

Ezt aféle enciklopédia-szerűen is lehet használni, fellapozod a téged érdeklő témakört, és pszichológiai megfigyelésekkel alátámasztott magyarázatokból hatalmas felismerésekre tehetsz szert, bár adott korosztályt jobban megértesz, ha előbb az előtte levőt tanulmányozod!

(Bár e szakkönyv nem teljesen életkor szerint halad, hanem részben tematika szerint pl gondolkodásmód, érzelmi érés, mozgásfejlődés stb.) És akkor ez csak a kezdet, mégis alapvető ismerkedés arról, mitől, hogyan és mikor miben érnek a picik. :)

2020. máj. 1. 19:27
 24/26 A kérdező kommentje:
Igen írtam ,miután te írtál nekem amiben engem és a gyerekem minősítetted! Aztán ide jössz ,mintha én lennék a szar ! Szóval én feltettem egy egyszerű kérdést ami aztán okoskodásba és privát sértegetésbe ment. Ezzel le is zártam !
2020. máj. 1. 20:36
 25/26 anonim ***** válasza:
56%

Kedves kérdező, nem írtam neked privit, az előző hozzászólásom eddig az egyetlen a kérdésedre, meg a mostani. Kire haragszol? Ki írogat neked privátot? Látom többeket is megvádoltál. Jobb volna kideríttetned moderátorral, ki zaklat téged szerinted.

Ha olyan hangnemben írt valaki, akkor szerintem írj a

moderator@gyakorikerdesek.hu

címre és akkor ellenőrzik. Kérj segítséget tőlük!

2020. máj. 2. 15:44
 26/26 A kérdező kommentje:
Nem vadoltam meg tobb embert ,ezt hol olvastad?
2020. máj. 3. 21:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!