Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyünk, párom fia hozzánk...

Mit tegyünk, párom fia hozzánk költözzik?

Figyelt kérdés
párom fia, 6 éves, és én terhes vagyok, ezért megbeszéltük az anyával, hogy nincs járkálás ide oda, vagy itt, vagy ott lesz még tart ez az időszak. Most azt mondta neki sok 3 gyerek, jó ide költözött. Mondta neki ma párom telefonon, hogy akkor még itt lakik azokra a hónapokra nem fizet gyerektartást, de neki az kell. azt is mondta, hogy a családi pótlékot is ide adhatja azokban a hónapokban ameddig itt lakik. De nem akarja , jogos ez?

2020. ápr. 25. 16:58
1 2 3 4 5
 11/41 anonim válasza:
30%
Nem hiszem el, hogy mindenki csak a pénzen van kiakadva! Mi az, hogy a kisfiú nem láthatja az anyját, a tesvéreit kilenc hónapig??? Hogy lehet ilyet csinálni??? És ne gyertek nekem azzal, hogy az anyja akarta, hogy oda menjen, mert azt viszont gondolom nem az anyja találta ki, hogy a terhesség alatt ne lehessen közlekedni a két szülő között! A gyerekeknek biztosítani kell a láthatást, ez így nem normális! Valaki válaszoljon kérem a kérdésre: Miért nem mehetnek ide-oda a gyerekek???
2020. ápr. 25. 17:44
 12/41 anonim ***** válasza:
93%
Ha ez nektek nem felel meg, akkor maradjatok az eredeti verziónál és csak láthatáskor vigye el a gyereket az apja. A gyerektartás és a csp az anyukának jár.
2020. ápr. 25. 18:17
 13/41 anonim ***** válasza:
21%

Előző, ez nehéz kérdés. Az én párom kisfia egy másik országban èl, mindkét család eü dolgozókból áll, és mindkettőbeb várandös az anyuka.

Nálunk a szülők közösen azt a döntést hozták, hogy az anyjával marad a fiú ezekre a hónapokra. Sem én, sem a nevelőapa nem szóltunk bele, tőlem jöhetne-mehetne, de ők így döntöttek.

A páromnak a fia a mindene, sír is utána, de ez van.

Itt sem tudod, milyen egyéb tènyezők vannak.

2020. ápr. 25. 18:19
 14/41 anonim ***** válasza:
43%

"Lepapírozva 2 tanuval és a gyerektartás lemondásával, hozzuk csak el, de így nem jó neki, nem lenne megtaksrítás az a pénz, mert rá kell költeni a gyerekre."

amíg ezt le nem írtad, azt írtam volna, igazad van. De ne haragudj. Mennyit fizet a párod, hogy azt szerinted amúgy nem költi a gyerekre? Oké, most nálatok lesz, de a ruhát meg kellett venni, amit magával visz, a lakást fenn kell tartani, akkor is, ha most épp üres a gyerek szobája...

Nyilván meg lehetne ezt normális emberi módra beszélni, de amit itt leművelsz és ahogy megnyílvánulsz, ne is haragudj, de undorító viselkedés.

Inkább nem látja a férjed a saját gyerekét, míg le nem megy ez a vírusszarság, mint hogy odaadjon az ANYJÁNAK 20-30e ft-ot?! Ez vicc, ugye?!

És azt mégis hogy gondoljátok, hogy addig nem láthatja az anyját?! Komolyan, agyam eldobom... már értem, miért szidja mindenki az "új nőt". Teljesen alátámasztottad az általánosítást...

2020. ápr. 25. 18:44
 15/41 anonim ***** válasza:
35%
amúgy majd most rájöttök, mennyibe is kerül egy ekkora gyerek, mert anyuka helyében elküldeném 1 váltás ruhával
2020. ápr. 25. 18:45
 16/41 A kérdező kommentje:
Ovi kezdéskor, a számlák felét kifizettük, de ez nem volt elég elment a gyámhivatalba, és azt mondta nem adtunk neki egy forintot sem, és a számlák 30 százalékát újra ki kellett fizetni, azóta mindent papírozzunk.
2020. ápr. 25. 19:17
 17/41 anonim ***** válasza:
71%
Szegény pasi. Mindkét nő a pénzét akarja, neki meg még abba sincs beleszólása, hogy mikor lehet együtt a gyerekével.
2020. ápr. 25. 20:23
 18/41 anonim ***** válasza:
66%
Én viszont úgy látom, hogy az anyuka oda akarja passzolni nekik a gyereket, de attól még a pénzt zsebre tenné utána. Az azért baromira nem korrekt. A gyerekkel szemben sem, hogy teher lett, megszabadul tőle. Milyen anya ez? A kérdező meg a sajátját félti. Emlékezzetek már vissza, hogy milyen érzés első babás anyukának lenni, hogy a széltől is óvnád a babát. Még csak nem is az a baja, hogy idegen nő gyerekét kell a nyakába venni, hanem az, hogy igenis az anyuci elveszi az övé, de még a sajátja elől is. Hát ne haragudjatok már, de megnézném, hogy melyikőtök tapsikolna hozzá!
2020. ápr. 26. 13:03
 19/41 A kérdező kommentje:
Számít a gyerektartás, mert azt kifizeti de itt lesz a gyerek velünk, mi kaptuk ezt a lakást nászajándékba a szüleinktől, de a házra félre tett pénzünk meg van, és most ha 6 évig nem dolgozom is van pénzünk. Nem vagyok pénzéhes , de ez jogralan.
2020. ápr. 26. 13:48
 20/41 A kérdező kommentje:
Amúgy meg, azt mondtam, ide nem jön senki még ez tart, ezt párom elmondta anyukának, és ő mondta, hogy akkor költözzön ide addig.
2020. ápr. 26. 13:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!