MIért mászkál át hozzánk minden éjjel ugyanabban az időben a 2,5 évesem?
Szerintem simán lehet alvajárás... Nem csak a klasszikus holdkórosság az alvajárás, mikor előrenyújtott kézzel horkolva botorkál valaki. :)
Külső szemlélőként nem feltétlen tűnik fel. Van, aki mondjuk mosdóba megy ki álmában, vagy nekiáll reggelit készíteni, felöltözni, akármi. Csak éppen vannak benne furcsaságok. Ha szólsz hozzá, nem válaszol (vagy ha válaszol, butaságot, logikátlan dolgot), vagy kihagy a rutinból dolgokat - pont ezért baromi veszélyes, mert simán megsérülhet egy felnőtt ember is.
Én gyerekként egy időben voltam alvajáró, simán körbejárkáltam a lakásban, kinyitogattam az összes ajtót, aztán visszafeküdtem aludni. Állítólag még el is magyaráztam anyáméknak, hogy ezt miért kell megtenni minden éjszaka. Csak éppen utána én semmire nem emlékeztem ebből.
A kisfiaddal mi a helyzet? Napközben nem beszélgettek a dologról? Emlékszik rá egyáltalán?
Ha nem is emlékszik, akkor esélyes az alvajárás.
Lehet, hogy csak ellenőriz téged vagy hogy reggel van-e már. Felriad egy felületesebb fázisból és nem tud visszaaludni. Ez elég sok felnőttel is megesik ok nélkül.
Az enyém most 3,5, életében 18-szor aludta át eddig az éjszakát, egyébként hajnalban átjön és köztünk alszik tovább. Pedig a nagytestvére jó alvó volt/van.
Kipróbálhatjátok, hogy nincs fény. Vagy több friss levegő és/vagy a délutáni alvás elhagyása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!