Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bio akácmézet mikor adhatok...

Bio akácmézet mikor adhatok gyerkőcnek?

Figyelt kérdés
2008. nov. 22. 22:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Bármilyen mézet lehet adni egy éves kor után, az alatt pedig hiába bio vagy bármi, nem lehet. Egy éves kor után azért inkább csak süteménybe, szóval feldolgozva ajánlott adni, két éves kor után már kaphatja akár magában is. Azért fontos, hogy ne kapja túl korán mert még nem tudja megemészteni, meg hát a pollen is benne van valamilyen szinten. Viszont két éves kor után már nyugodtan adható, hiszen a méz fertőtlenít, ezen kívül természetes nyugtatószer is.
2008. nov. 23. 13:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem a védőnő úgy mondta,hogy egy éves kortól adható a méz.Úgy kell elkezdeni,hogy megkóstoltatod vele egy nyalásnyit,utána várj vele 5 napot és akkor megint csak egy kóstolót kaphat,utána még 5 napot várj,ha ez idő alatt nem jelentkezik semmilyen allergia akkor adhatsz neki.

Te mit értesz az alatt,hogy:Bio méz?

Mert szerintem amit a boltokba árusítanak azok többségében hamisítványok,nem érdemlik meg a méz nevet.Én háztól veszem és sokkal ízesebb és finomabb.

2008. nov. 23. 13:23
 3/5 A kérdező kommentje:

Én bio boltba vettem ott csak ilyen bio cuccok voltak. 1800 volt üvege,úgyhogy van ára...na de sokáig fog tartani :)

Köszönöm a válaszokat!

2008. nov. 23. 14:58
 4/5 anonim ***** válasza:
A boltiak többsége tényleg kamu-méz :) Én méhésztől szoktam venni, barátnőm apukája foglalkozik vele, arról tudom, hogy tényleg méz. De nálunk a legtöbb ház kapujára legalább 4-5 hirdetés ki van ragasztva, hogy termelői méz eladó. Olcsóbb is és szerintem nem rosszabb minőség mint a bio-méz. De tartom, hogy két éves kor alatt nem szerencsés magában mézet adni, persze nem a kóstolgatással van baj, de pl. mézes kenyeret még nem adnék, vagy mézes teát. Ezt élelmiszer ismeretből tanultam amúgy még pár éve, persze nem tudom, melyik információ a pontosabb, én inkább így csinálom.
2008. nov. 23. 18:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Én másfél éves korában adtam először mézet, méghozzá selyemfű mézet. Abban egyáltalán nincs virágpor, amire allergiások lehetnek. Méhész barátunk méhecskéi készítették. :-)

Most lesz két éves a kicsi fiunk, majd a szülinapja után óvatosan kipróbáljuk a mézes kenyeret is.

Így is ritkán kap, mert atópiás volt a bőre baba korában, ezért óvatosan bánunk mindennel. Boci tejet is csak két hete kap, bár szopizik még és van tejem is, de ideje hozzászokni.

Boltból ne vegyél mézet, inkább megbízható méhésztől a jó minőség miatt.

2008. nov. 24. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!