Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3,5 éves lányom csípkedi,...

3,5 éves lányom csípkedi, kaparja az arcát. Mit tehetnénk ellene? Egyre több seb van rajta.

Figyelt kérdés

Föleg nappal, ha fáradt, de elég gyakran álmaban is.

Ha beteg, akkor szinte egesz nap, figyelni kell allandoan.

Körmet het 2x vágom, hogy minel rovidebb legyen.

Beszeltunk mar vele tobbszor, hogy csunya lesz, korhazba megy, tunderek (imadja oket) nem csinalnak ilyet stb.

Probaltam ra sebtapaszt tenni, nappal neha mukodik, ejjel szinte semeddig sem tart.

Probaltam zsirosabb kremmel kenni, hogy hatha ugy annyira nem tudja marni.

Nincs tobb otletem.

Most 1 honapja kohog, nem alszik rendesen, tiszta seb az arca. Sose gyogyulnak be...

2020. ápr. 25. 12:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy, hogy pszichés ok miatt csipkedi - jellemzően figyelemfelhívás - vagy viszket neki.
2020. ápr. 25. 12:42
 2/3 anonim ***** válasza:

Elmúlik, kitartás! Az én lányom is csinálta 3.5 évesen. Meg az oviban az ujjával ledarálta a körömágyát. Véresre..

Én azt mondtam neki, hogy "most még kicsi vagy, de ne tedd tönkre a szép kis kezed/arcod, mert nagykorodban csúnya lesz, és szomorú leszel miatta"

Bevált :) Ez, meg a sok beszélgetés.

2020. ápr. 25. 12:56
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lelki ok, nálunk is volt ilyen a kisfiamnál 3 éves kora körül. Én is tapaszoztam, kentem mindennel, könyörögtem, kiabàltam, győzködtem, stb. Végül bőrgyógyász írt antibiotikumot, mert mint kiderült, elfertőzötött egy apró hámsérülése és az okozott szétterjedő viszkető kiütéseket az arcán. Ahogy elkezdte a gyógyszert, rohamosan javulni kezdett.
2020. ápr. 25. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!