Mit tehetnènk, hogy a 14 hònaposunk jobban kötődjön az apjahoz?
Biztos, hogy valamit ti rontottatok el ezzel kapcsolatban. Nálunk az összes gyereknél apa a sztár, főleg ennyi idősen, egyszerűen mert ő dolgozik, ő a nagy dolog, ha hazaér este vagy ha itthon van hétvégén, én mindig itt vagyok.
Foglalkozik vele eleget? Cserél pelust, ad neki enni, fürdeti, játszik vele? Vagy sosem próbálta ezeket, csak “decuki” és várja, hogy szeresse a gyerkőc csak úgy?
1-es vagyok, 3-as leírta.
Eteti, altatja, öltözteti, neveli - ettől lesz apa a sztár.
Hagyd őket ketten. De ne a konyhában legyél, menj el pár órára.
Járj el rendszeresen edzeni, sétálni, barátnőzni.
Apa is csináljon vele mindent, ahogy előttem írták.
9 hónapos a kislányunk. Hónapok óta apa a sztár. Ha apa itt van megy a sikítva őrülés kacagás huncutkodás. Akkor szinte csak apát látja. Én ennek örülök. Apa volt az első aki életében cserélt neki pelust. Előbb mint én mert csàszáros voltam. Azóta is. Pelus, öltözés,etetés,fürdés ,játék stb. Apa mindenben részt vesz.
Nálatok, hogy van? Mit csinál apa?
Úgy gondolom apa nem foglalkozott vele eleget ,
Valóban apa a sztár kb mindenhol. Főleg mert munka miatt nem látják egész nap. Aztán jön a minőségi mókás idő együtt.
6os válaszoló vagyok. Nálunk apa 6ra ér haza. Reggel nem találkoznak csak este.
Kb 7kor fürdés. De most bevezettük,hogy kb fél 9 kor alvás így azért több időt tudnak együtt lenni. Nálatok mikor van alvás? Ha picit tolnátok rajta ti is lehet jobb lenne. Hétvégén meg legyenek többet együtt.
Apukával beszéljetek. Muszáj, hogy többet vegyen ki.
Csatlakozom a többiekhez. Ha az apa a gondozásból is kiveszi a részét, akkor alakul ki igazi kapcsolat. Pelenkázás, öltöztetés, kézmosás, etetés, rászólás, terelgetés, nevelés. Az férjemmel ezt úgy alakítottuk ki, hogy mivel neki csak 9-re kellett dolgozni járnia, és fél 9-kor elég volt elindulnia ottonról, így reggel az első összebújós szopi után már az övé is volt a baba. Én hétkor kikeltem az ágybol, fürödtem, öltöztem, ő addig pelusozott, öltöztetett, ha épp túl lusta volt, akkor csak ölelgette fekve :) Utána enyém volt a ded, és ő készülődött. Ha otthon volt, az összes pelenkázás és átöltöztetés az övé volt alapjáraton. Meg valahogy együtt tanultunk bele egy csomó dologba, nem úgy, hogy én kitaláltam, aztán megtanítottam neki, hanem egyszerre csináltuk, mindketten ott voltunk fürdéskor, köldökápoláskor, fütyköstakarításkor. Sőt, az utóbbit ő tanította meg nekem, mert én folyton paráztam, miközben a 2 hetes fiunknak csinálni kellett.
A piciknek még maga a gondozás többet nyom a latba, mint a játék. El kell kezdeni mielőbb, különben később még nehezebben fog a gyereke életének a részévé válni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!