Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tehetnénk még? Mit adjunk...

Mit tehetnénk még? Mit adjunk neki? Lázcsillapítós kérdés.

Figyelt kérdés
Tegnap 4 éves fiammal orvosnál voltunk, mert éjszaka belázasodott. Mandulagyulladása van, kapott antibiotikumot. Ma 15 óra körül felment a láza 39,1-re. Adtunk neki Panadolt, de fél órával később még magasabb lett 39,9. Hűtőfürdőztük, plusz kúpot adtunk neki. Lement tőle 37,7-re. Most megint felment neki 39,1-re, de el is aludt. Mit csináljunk, mit adjunk neki? Még sosem volt ilyen magas láza.
2014. márc. 1. 17:33
 1/6 klopusz ***** válasza:

Lábszárborogatást javaslok. (Állot-vizes konyharuhát tekerj a lábszárára, arra meg nedveset, nehogy mindent összevizezzen az ágyban.) Ha a konyharuhat átmelegedett, cseréld ki.

Remlem, segítettem.

2014. márc. 1. 17:37
 2/6 anonim ***** válasza:
3-4 óránként lehet különböző hatóanyagú lázcsillapítót használni felváltva. Ha ez idő alatt is jelentkezik láz, akkor pedig hűtő-fürdő. A Panadol ebben az esetben nem igen jó, mert viszonylag gyenge, jobb lenne Nurofen vagy Cataflam, sőt, inkább az utóbbi, mert az kifejezetten gyulladáscsökkentő és ennek hatásaként lázat és fájdalmat is csillapít. De ez vényköteles.
2014. márc. 1. 17:42
 3/6 anonim ***** válasza:

Ide a labszar borogatas keves lesz!

Torzsborogatas kell,nehogy felfojjon a tudeje. Hideg vizes torolkozobe csavarod a torzset. A nyakatol a koldokeig. Arra meg egy szaraz torolkozot es be az agyba,nyakig takarva. Kb.2-3x kell cserelni a vizes torolkozot,de ugyis erzed,mert meleg lesz a torolkozo a kis testetol.

Hidd el ez segit majd! Jobbuladt a fiadnak!

2014. márc. 1. 17:43
 4/6 anonim ***** válasza:
A lábzár borogatás egyáltalán nem jó lázcsillapítási módszer. Az egész testet hűteni kell, hűtőfürdő vagy vizes lepedőbe csavarni a felsőtestet a térd feletti részig. A fiamnak és a lányomnak is volt ilyen magas láza nemrég, nekünk a Mexalen kúp segített.
2014. márc. 1. 17:51
 5/6 anonim ***** válasza:

mi is most estünk át ezen a hülye betegségen.

igazából tök mindegy mit adsz és mit teszel, ezt túl kell élnetek, holnap délutánra már jó lesz!!!

mi 3 óránként adtuk az erősebb kúpokat (gyógyszertárba szaladj el, sok féle van, különböző hatóanyagúak, nem csak azok vannak amit reklámoznak.

ezeket adtam neki ugye 3 óránként, néha picit előbb, hűtőfürdő, vizes borogatás, végig 39,7-39,8 között volt. eltelt 1,5 nap és elkezdett lentebb menni, most vagyunk a 4. napon, ma még csak hőemelkedése volt.

2014. márc. 1. 18:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Az én 4 éves kislányomnak is majdnem 40 fokos láza volt kb 2 hete.A nurofen szirup nem segített,pedig nekünk eddig az mindig jó volt.Mi betekertük a mellkasát,hátát hideg vizes textilpelussal,és rá egy száraz törölköző,majd még 1* kicseréltük a pelust,mert hamar átmelegedett.Nem tetszett szegénykémnek,de sajnos muszáj volt,és még mindkét csuklójára is tettünk vizes rongyot.Aztán beleültettem langyos vízbe kb 20 percre,mikor láttam,hogy fázik akkor vettem ki,és lement teljesen a láza.A hűtőfürdőt amúgy nagyon élvezte.
2014. márc. 1. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!