Egyke gyermek szülei, adjatok erőt, és ötleteket kérlek?
Sziasztok!
Van egy 5 éves kislányom, és, nem szeretnék neki tesót..Vagyis gyakorlatilag nem lehet természetesen gyerekünk, és nem szeretnék több lombikot.
Sajnos ő nagyon, nagyon szeretne. Annyira magányos. Hiába játszunk vele.
Most ugye ez a karantén még jobban kihozta belőle hogy mennyire szeretne. Minden nap az ovival álmodik, minden nap téma hogy mikor mehet, vagy mikor jöhetnek hozzánk a barátok. Annyira sajnálom, a szívem megszakad érte.
Ma jött hozzánk az autószerelő, és mondta neki hogy " Elviszlek haza", és monda rá a lányom hogy van nálad kisgyerek? Igen van, válasz után felcsillant a szeme hogy akkor már indulhatnak is, de persze az autószerelő nem gondolta komolyan.
Hogy lehet ezt jól kezelni?
Hogy magyarázzam el neki hogy nem szeretne anya tesót?
Hogy pótoljam neki a gyerektársaság hiánya miatt felszakadt űrt?
MIT tegyek? :(
Van neki olyan, csak neki van tesója, és sokszor nem igényli annyira az én lányomat mint fordítva. Meg most nem jöhet át hozzánk a vírushelyzet miatt..
Neked aztán volt ilyen barátod?
Ha lenne is kistestvere, 6 év korkulonbseggel nem igazan tudnanak egyutt jatszani, minden eletszakaszban teljesen más erdekelne oket. Persze egy ideig tetszene neki, hogy babázhat, de szerintem ez csak addig tartani, amig a kicsi el nem kezdene ot harapdalni, nem venne el a játékait, rajzolná ossze egy óvatlan pillanatban a fuzetét....persze lehetnek jó testvérek ekkora korkulonbseggel, de azért van ennek árnyoldala is. Mindenesetre nekem ugy tunik,a lányodnak a vele egykoruak társasága hiányzik, azt pedig egy jovoben szuletendo testverrel nem tudnád pótolni.
Egyebkent elmondhatod neki, hogy a gyerekek nem ugy erkeznek, hogy mikor kigondoljuk, akkor megfogannak. Szeretnel neki testvert, de a doktor bacsi megvizsgalt, es azt mondta, hogy nem lehet. Igy lehet hogy konnyebben elfogadja, ha van oka, miert nincs testvere.
Nekem van 2 evvel idosebb tesom, mikor 10-12 evesek voltunk mi is arrol abrandoztunk, hogy milyen jo lenne nekunk egy kistestver /anyukam akkor mar 40 folott volt/, mi nem voltunk jo testverek, sokat vertuk egymast....az osztalytarsainknak akkor szulettek kistestverei, ugyohgy szreintem azert is akartunk. Emlekszem, egy jó felevig a buszon utazo baratainknak eljatszottuk, hogy van kistestverunk, meg fenykepet is vittunk róla /tesóm gyerekkori képét/. Kinottuk, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!