Mit adtok reggelire vacsira a 15 hó körüli kicsiteknek? A ksifiam mostanában nem akar semmilyen kenyeret megenni. Se felvágott. Már unom hogy csak tejbedarát, joghurtot akar. Adjatok ötleteket légyszi!
reggeli ált.
párizsi, körözött, mustáros sajtos szendvics, sonkás szendvics, májkrém, corn flakes esetleg péksüti
a szendvicsekhez zöldségek szeletelve és italnak almalé higitva, tej kakaó
vacsi ált. ugyanez de mi elég későn ebédelünk - 5 kor- igy velem ebédel és a vacsi a főétel arra főzök.
nem csak tejbedarát lehet - sőt egészségesebb is ha pl zabkását főzöl, vagy kukoricakását (ezt sósan is lehet: pl sajtot ráreszelve és tejföllel) de a hajdina is jó választás (megfőzve, és gyümölccsel, mazsolával például)
Ezek a kásák talán beválnak, míg újra lesz kedve szendvicsezni.
Köszi az ötleteket!
Zabkását azt nagyon szereti. Remélem hamarosan mást is elfogad majd ismét. Körözöttet meg mustárt sajna még nem fogadta el soha. Ha zöldséget mondjuk paradicsomot adok a szendvics mellé akkor azt megeszi de a szendvics megmarad.
Az én fiacskám is 15 hós. Nem is tudom, mikor evett utoljára kenyeret. Míg régebben szerette a kiflit is, most még azt sem annyira. A darakását, rizskását nagyon szereti és a főtt ételeket is általában megeszi. Néha makacs kicsit. Én reggelire és vacsorára is tejitalt kotyvasztok és azt issza, de reggeli tejital után és az esti tejital előtt is megkínálom valamivel. A virslit is szereti. Persze magában. :) Gyümölcsök is jöhetnek (főleg dinnye és banán, kicsi alma) zöldségből meg a paradicsom. Tiszta anyja. :D
Szinte minden gyereknél van egy olyan időszak, amikor nem nagyon akarnak enni, vagy nagyon válogatósak. Ahogy előttem is írták, éhen nem fog halni. :) Addig pedig add neki azt, amit szeret, majd megjön a kedve máshoz is. Azért a főtt ételeket eszegeti?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!