Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nemsokára 2 éves kisgyermekem...

Nemsokára 2 éves kisgyermekem szinte állandóan enne, hagyjam vagy ne? Nálatok volt hasonló?

Figyelt kérdés
Eddig naponta 5x evett általában ( persze azért voltak kivételek,ha mi ettünk odajött és csipegetett-ide-oda mentünk ott mindig kapott valamit stb) mostanában viszont rövid időn belül újra megéhezik. Példa a mai nap - reggel 200 ml tápszer,utánna még egy fél sajtos kifli,nem sokkal utánna mi reggeliztünk akkor csipegetett a melegszendvicsünkből,de nem sokkal utánna már ment a hűtőhöz és kapott 1 tejszeletet. Utánna megint ment a hűtőhöz de már nem adtam neki semmit.11 kor megevett 3 mandarint. Most alszik. Ez szerintetek sok? Mikor hisztizett a tejszeletért pont videótelefonáltunk a nagyival ,ő azt mondta hagy egyen amit csak akar ahányszor csak akar,most növésben van. Igaza lehet?
2020. ápr. 19. 13:43
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Hát ez nálunk úgy szokott lenni hogy reggel mikor felkel (7-8 óra fele)eszik tápszert meg valami péksütit vagy szendvicset de általában ebből nem eszik sokat ezért is gondolom hogy elég neki a tápszer. 10 óra fele kap tízórait ez általában gyümölcs. Délben alszik utánna ebédel 14 óra környékén. Ez azért alakult így mert délben alig evett amikor pedig átraktam az ebédet alvás utánra ebédelt rendes mennyiséget. Uzsi fél 5 felé valami tejtermék és gyümölcs,majd 19 kor vacsi,ez változó hogy mi,zöldség valamivel sonka sajt halpástétom ilyenek. Szóval nálunk eddig így alakult. Akkor szerintetek reggel tápszer után adjak valami laktatóbbat( de például mit?) és lefekvés előtt délben ebédeljen? De lehet már megszokta ezt a napirendet,nem? Holnap kipróbálom. Az édesség az sajnos mindig lesz a hűtőben mert a párom szerint a gyermekkorhoz az édesség is hozzátartozik,ő többet is adna csak én visszafogom. Kompromisszumot kötöttünk,engedek napi szinten valamennyi édességet ő meg nem tömi a gyerekbe tonna számra. Mindenkinek ment a zöld kéz hisz tudom én rontottam el így jogos a letolás is.
2020. ápr. 19. 21:36
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem sok, hanem kevés.

Az én fiam kimondottan rossz evő volt, de ennél többet evett a déli alvásig.

Kicsit erőltetném a szilárd reggelit, gondolom gyorsan megissza a tejet, ezért nem bír enni. Én előbbre hoznám az ebédjét és inkább kihagynám a klasszikus tízórait, max gyümölcs.

Ha felkel, tudna uzsonnázni, este pedig rendesen vacsorázni.

2020. ápr. 19. 23:30
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a lányon elhagyta a reggeli tehén tejet kB 4 hónapja (akkor volt 23) utána kezdett el rendesen reggelizni. Most is kap tejet de már nem cumisüvegből hanem pohárból ossza. Így jóval kevesebbet és normálisan eszik. Ha jól bereggelizik 8 körül van, hogy nem is akar tizoraizni. 12 előtt ebéd ami szintén jó normális adag. Déltől alszik. 3 negyed 4 körül uzsonna és 6 fel 7 körül vacsi.

8 kor alszik

Reggelire nálunk a melegszendvics, bundás kenyér virsli tojás bármilyen formában a menő. Ezekkel jól lakik.

2020. ápr. 20. 00:25
 14/16 anonim ***** válasza:
70%

Elírtam

19 hónaposan hagyta el a tejet cumisüvegből reggel. Most 23 hónapos

Illetve én nem vagyok mondjuk szigorú sztem de ő nem iszik teát kakaót üdítőt.

És nincs édesség napi szinten. Szerintem ez nem jó. Nem evett még soha csokit. Lesz még rá bőven alkalma..

Persze evett már túró rudit. Kaptuk szóval persze. Fagyit ezt azt

Szóval nincs tilalom. De nincs szüksége ezekre

Peksutit sem eszik

Én próbálom egészségesen etetni

De mindenki úgy csinálja ahogy nekik a legjobb

2020. ápr. 20. 00:29
 15/16 A kérdező kommentje:
Hát ma úgy csináltam hogy tápszer után evett pár falat péksütit,majd nem sokkal utánna kapott kőrözöttes kenyeret uborkával. Tízórai viszont így 11 órára esett 2 körte,2 barack így az ebéd megmarad alvás utánra. De dolgozok rajta hogy előbb legyen. Próbálom akkor az édességet gyümölccsel pótolni és pár új reggelit beépíteni,zabkásáét,tejbegrízeset és társaik
2020. ápr. 20. 13:15
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem véletlenül nincs tízórai a bölcsiben! Először meglepődtem. De mondták a gondozók, hogy akkor egy gyerek sem ebédelne!
2020. ápr. 20. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!