20 hónapos kislányom állandóan ledobálja, összemorzsolja a kezével vagy kiköpi az ételt és semmivel sem tudom erről leszoktatni-valaki hasonló helyzetben? Valami ötlet?
Köszi szépen a választ. Az a baj,hogy ezt már próbáltam és legközelebb újból megcsinálta 1-2 falat után,de az lehetetlen,hogy azzal a két falattal jól lakott volna...
Nem mondom,hogy minden étkezésnél ezt csinálja,de gyakran, túl gyakran.
Néha az segít,ha erélyesen rászólok,máskor az ha türelmesen beszélek vele,de van hogy csak a figyelemelterelés. Tudja,hogy nem szabad,mégis csinálja... Remélem hamarosan leszokik róla,mert nagyon bosszantó főleg,ha nem otthon vagyunk.
Kisfiam hasonlóan viselkedett 14 hónaposan. Hiába beszéltem szépen, hiába szóltam rá erőteljesen csak képen nevetett. Aztán elkezdtem én is azt amit ajánlott az első, ha 2 falat után akkor 2 falat után de mérgesen kivettem az etetőszékből és kiküldtem a konyhából. A kiküldtem a konyhából kétszer volt, harmadszorra már nem kellett ezt alkalmaznom, azóta szépen eszik. Nagyon csúnyán hangzik és a helyzet maga csúnya is volt, amikor a pici gyerekre kiabálok hogy most azonnal menj ki a konyhából. Ha nem vagy éhes akkor menjél ki... Sírt is szegény, nagyon sajnáltam, de annyira felhúzott (az már a nagyon sokadik nem evése volt és teljesen kiborultam)...
Mint írtam kétszer volt ilyen amikor ennyire drasztikus volt a megoldásom de hatott.
Azóta szépen eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!