Miért nem tudják ilyenkor a szülők otthon hagyni a kisgyereket vagy legalább visszafogni vásárláskor?
Ma voltam tanúja, hogy egy kisgyerek a Tescoban minden egyes terméket végigfogdosott, elcipelt meg mindenkit zaklatott. Anyuka aztán visszapakolta őket, mondván, hogy "ez nekünk nem kell". Mikor azt sulykolják a fejünkbe, hogy lehetőleg semmit se tapogassunk, azt fogjuk csak meg amit megveszünk. Anyuka meg sem próbálta nevelni a gyereket, illetve egyszer mondta neki, hogy ha rosszalkodik, akkor felveszi. Utána még egy órán keresztül rohangászott! Ha a gyerek még nincs olyan korban, hogy megértse, akkor miért nem lehet fizikailag visszafogni legalább? Értem én, hogy az rossz a gyereknek, de könyörgöm itt most mások egészségéről van szó. A gyerek nem fog belehalni ha hisztizik egy kicsit, ellenben ha elkapja tőle valaki olyan mint az én anyám, akinek már volt 3 tüdőgyulladása, már annál inkább... Ja és a vicc: NAGYMAMA is ott volt. Tehát volt anyukának segítsége, mégsem hagyta otthon a gyereket, vagy legalább kint a parkolóban/füves részen. Ez normális körülmények között is idegesítő, mert senki nem akar nyálas terméket venni. És aztán a szülőknek áll feljebb hogy rossz véleménnyel van róluk a társadalom.
Közben a bolt tinédzserekkel is tele volt akik ott bömböltették a zenét meg összefogdosták a pékárukat. Gördeszkával, szóval nem csak bevásárolni ugrottak le gyorsan... Azoknak miért nem mondják meg a szülők, hogy tessék otthon maradni? Párocskák, házastársak, családok mindenhol... Közben pl. Angliában sok helyről kitiltják már a gyerekeket, illetve családonként csak egy ember mehet.
"Utána még egy órán keresztül rohangászott"
És mondd, te mit kerestél még egy órát a hogy mindezt jól megfigyeld? :)
Ilyen helyzetben neked is minél gyorsabban kellene végezned, nem ráérősen lófrálnod a boltban másokat elemezve!
Meg gördeszka, zenebömböltetés?
Ne már!
"Békeidőben" se láttam még ilyet a tescoban.
Kicsit túltoltad.
Ha ennyi ideig volt időd megfigyelni, akkor ti is túl sokat voltatok ott.
Amúgy igazad van, de mivel nincs tilalom, csak korlátozás....
Mi is megyünk családostul bevasarolni, de a parom es a gyerek a kocsiban marad. En nem tudok vezetni, ő meg hiaba tud bevasarolni, azert most nem 1-3napra vasarolunk be, hanem egy hétre legalabb így jobb ha én veszem meg. Gyalog is mehetnék, csak nem bírnám hazacipelni.
4 éves a fiam. Nalunk is volt, hogy nem bírt magával, szimplán visszaraktam a nagykosarba. Nem erdekelt ha orditott, ha nem hallgat ül, ha tud szépen jönni velem akkor setalhat. Ma mar ügyes nagyfiú.
Aki meg a korlátozást irja h reggel volna jo az idoseknek. Azert nem őket engedik koran, mert akkor ugyanúgy együtt mennenek tomegkozlekedesen a dolgozókkal együtt. Így 9re nagyjabol mindenki munkaban van vagy otthon műszak utan, a boltot is letudtak akik munka utan reggel ugranak be így biztonsagosabban mehetnek ha muszaj az idősek. Mert ez nem azt jelenti h nekik menni kell akkor, hanem ha nagyon mehetneke van, vagy nem ker segítséget akkor ekkor mehet. Ez nem a kenyelemrol szól, hogy mert ők koran kelnek,es szeretnek piacolni, akkor nekik jo legyen, hanem hogy ha lehet ne fussanak össze sok emberrel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!