Másnak is van olyan, hogy nincs türelme a gyerekéhez?
Figyelt kérdés
Nagyon szégyenlem magam, de két napja már nincs türelmem hozzá egyáltalán. Folyton unatkozik, már nem tudom mit találjak ki neki, pedig kertes házban lakunk. 3,5 éves nagyon eleven kisfiú. Rendeltem neki homokgyurmát mert még nem volt neki. Tegnap el is játszott vele, de ma már 5 percnél tovább nem érdekelte. Egyre feszültebb vagyok, minden idegesít, nem tud magában játszani vagy csak szétszed mindent.2020. ápr. 1. 12:47
1/14 anonim 

válasza:

2 hete bezárva odahaza? Kinek nincs... -_-
2/14 anonim 

válasza:

Mindenkinél van ilyen.:(( Hála Istennek ritkán van,mert próbálok türelmes lenni.Mindig lelkifurdolásom van ha esetleg nincs annyi türelmem...hisz ő még gyerek probom lefoglalni.
3/14 anonim 

válasza:

Ember vagy előfordulhat pláne ebben a helyzetben ami van a bezártság sokan feszültek. Attól nem vagy rossz ember/szülő ha néha érzel ilyet attól még szereted.
4/14 anonim 

válasza:

Mindenkinél van ilyen. De érdemes az elejétől kezdve arra szoktatni, hogy ellegyen magában. Napirendnél, ha mondjuk délelőtt a házimunkát csinálod, akkor addig küldd be a szobába, hogy játszon. Ha kijön, küldd vissza, mondd meg neki h mos dolgod van, majd délután játszotok, addig foglalja el magát.
5/14 anonim 

válasza:

Milyen anya vagy te?? A gyerekeim, persze hogy van türelmem hozzájuk!!!
Épp alszanak. 😂😂😂😂
6/14 anonim 

válasza:

Ne várd már el ,hogy egy 3 éves egyedül eljatszon!!!Egy ilyen kicsi gyereknél teljesen normális ,hogy max 10 percig játszik el egyedül! Annyi szülőt hallok panaszkodni ,hogy 2-3 evesei vagy akár nagyobb gyermekeik mennyire hisztisek ,kezelhetetlenek....talán magukba kellene nézni egy kicsit! Egy gyereket nem megszulni kell aztán szevasz...törődni ,nevelni kell!! Igen,ilyen kisgyermek de olyan 5-6 éves korukig igenis igénylik a szülőt,hogy játszon vele ,foglalkozzon vele! Érdekes nálunk ritkán van hiszti ,ha van is 1-2 percnél nem tart tovább ! Majd most írjatok ,hogy nincs 2 egyforma gyerek stb..persze hogy nincs! Az én kisfiam is elevenebb mint pl.a barátnőm kisfia ,de mégse hisztis vagy kezelhetetlen! Mert foglalkozom vele amennyit csak tudok! Nyilván nekem is vannak kotelezetsegeim ,meg hobbim ilyenek !De ezek mellett oda figyelek rá ,játszom vele !Nem vagyok tökéletes ,nekem is vannak rossz napjain,de soha nem panaszkodom az interneten...Annyira gáz!! Nem érzem.minek szülnek gyereket ,ha ennyire nem tudnak vele foglalkozni,teher a számukra ! Persze a Facebookozas és hasonlók nem teher!És visszatérve miért olyan hisztis "rossz" egyes gyerekek! Mint írtam nem foglalkoznak vele kellő képen!Oda ültetik többször is a tv elé ,telefon ,tablet csak hallgasd már ! Aztán meg csodálkoznak ! A folyamatos hiszti ,rosszasag mind figyelem felkeltés,hogy Anya kérlek figyelj rám!!!!! Ez a nem törődés mind kihat majd felnőttkorra! Csak meg kell nézni ,akar magadat ,mennyi türelmetlen ,agresszív ember van...!!!!!
7/14 anonim 

válasza:

Legyen egy fix menetrend, mikor játszol a gyerekkel, és MIKOR VAN IDÔD MAGADRA! Nagyon fontos dolog ez. Amikor gyerek idô van, akkor meg kell erôltetned magad, akármennyire nehezedre esik. De legyen 2-3 óránként 10-15 perc, amikor magadban vagy, nyugodtan WC-zel, vagy megeszel egy tányér kaját, urambocsá' megiszol egy csésze kávét. És abból ne engedj. Ha nyafog a gyerek, hát nyafog. 10-15 perc a tiéd, utána 2-3 órát ismét nyúzhat. Nálunk így egészen élhetô.
8/14 anonim 

válasza:

Egyszem gyerektől így eldobjátok az evezőt? Mondjuk nem részletezted, hogy mégis miket unt meg. Lehet, ha a saját dolgaid a bevonnád, nem rinyálna annyit. Pl. Adhatsz neki rongyot, hogy töröljön port, vagy kajakészítés, sütés stb. A dolgod is halad úgy ahogy, meg a gyerek sem rinyál annyit.
A 6os meg valami szakértő lehet szintén egy darab gyermek után🤣
9/14 anonim 

válasza:

Nem a gyerekkel van gond ,hanem veled! Ne várd már el egy 3 évestől ,hogy 10 percnél tovább legyen el! Vagy hogy úgy játszom mint egy 10 éves! Meg az én 5 évesem is igényli hogy játszani vele ,de néha még a 13 éves is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!