Hogy viselik a gyerekek a bezártságot? Kicsik nagyok? Napirend?
Hát elég nehéz de így másfél hét után kezdünk belejonni. 2.5 és 4.5 évesek a gyerekek. Férjem és én is home officeban vagyunk (mindkettonk munkahelyén kötelezően rendelték el). Szar, nem tudunk rendesen a munkára figyelni, de legalább még van munkánk!!
Panelban lakunk, még erkély sincs. A gyerekek társasághoz vannak szokva (ovi, bolcsi), hiányzik nekik. Néha jól eljatszanak, de sokszor vitatkoznak, valaki mindig sír...
Délelőtt próbálom én elfoglalni őket, addig férjem dolgozik. Ha a gyerekek épp elvannak, kihasznalok minden szabad percet és én is atfutom a mailjeimet.
Ebéd, alvás, amíg alszanak dolgozunk. Délután férjem foglalja el őket míg én próbálom behozni magam a munkammal.
Főzés este, ha lefekudtek...
Hullák vagyunk már.
Mi egészen jól viseljük a bezártságot.
Napirendünk:
7:00 Ébredés
7:15 Reggeli
7:45 – 10:00 Önálló játék
10:00 – 10:30 Tízórai
10:30 – 11:30 Közös vagy önálló játék
11:30 – 12:00 Ebéd
12:00 – 14:00 Délutáni alvás
14:00 – 15:00 Közös játék
15:00 – 15:30 Uzsonna
15:30 – 19:30 Levegőzés, közös játék, apával való játék, vacsora
19:30 Fürdetés (illetve esti rituálé)
20:00 Esti mese olvasás, elalvás előtti lecsendesedés, lefektetés
#12 vagyok
Véletlenül hamarabb elküldtem.
Van egy 4 évesem, egy 5 évesem és egy 6 évesem. Egész jól viselik. Bent mindig kitalálunk valamit, de nagyon sok játékuk van, ezekkel is szívesen játszanak. Kint sokat trambulinoznak és airtrackeznek. Nem TV-znek sokat, mert korlátozva van az, hogy egy nap mennyit TV-zhetnek. Szerintem májusban lesz leghamarabb ovi, de igazából nem tudom.
Nekünk sincs kertünk, 4 éves gyerekem van. Nem vagyunk bezárva, csak néptelen helyekre viszem levegőzni. Pár szabályt jól megtanult, ezeket betartjuk kimenésnél. Pl a lépcsőházban nem foghatja meg a korlátot, csak a kezemet. Kézmosás eddig is alap volt, de azért az alaposságra jobban figyelek. Ezzel együtt kiviszem. Ma pl egy jó fél órát biciklizett a ház előtti járdákon. Ha hosszabb időre viszem ki, akkor kocsival valami rétre vagy földútra megyünk.
Napirendet eddig is tartottunk.
Én vagyok a játszótársa, vagy az apukája, de én távoktatok, ő pedig home officeban dolgozik. Ez a része nehéz, de túléljük. Ha kijárási tilalom lenne, attól viszont tartanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!