Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy viselik a gyerekek a...

Hogy viselik a gyerekek a bezártságot? Kicsik nagyok? Napirend?

Figyelt kérdés
Ovisom ráadásul előtte beteg volt,már 3 hete itthon van.ha kérdi mehet- e boltba,játszótérre és meg kell tagadnom.sírni tudnék. Ha utcára vinném hülyének néznének. És egyke nincs kivel játszania. Ha néha szánkózna,hógolyózna,és nincs hó,akkor is sírni tudnék.mamáját,meg kisbarátját keresi,sírni tudnék. Hány évesek a gyerekeid,hogy viselik? Miket játszanak,mi a napirend? Ha nincs játszótársa hogy bírja? Sokat tv- zik? Lehet csak májusban lesz ovi,vagy nyárig már nem is lesz? ( utóbbi se gond,csak ha nem vihetem sehova sajnálom.
2020. márc. 24. 18:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát elég nehéz de így másfél hét után kezdünk belejonni. 2.5 és 4.5 évesek a gyerekek. Férjem és én is home officeban vagyunk (mindkettonk munkahelyén kötelezően rendelték el). Szar, nem tudunk rendesen a munkára figyelni, de legalább még van munkánk!!

Panelban lakunk, még erkély sincs. A gyerekek társasághoz vannak szokva (ovi, bolcsi), hiányzik nekik. Néha jól eljatszanak, de sokszor vitatkoznak, valaki mindig sír...

Délelőtt próbálom én elfoglalni őket, addig férjem dolgozik. Ha a gyerekek épp elvannak, kihasznalok minden szabad percet és én is atfutom a mailjeimet.

Ebéd, alvás, amíg alszanak dolgozunk. Délután férjem foglalja el őket míg én próbálom behozni magam a munkammal.

Főzés este, ha lefekudtek...

Hullák vagyunk már.

2020. márc. 24. 21:34
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi egészen jól viseljük a bezártságot.

Napirendünk:

7:00 Ébredés

7:15 Reggeli

7:45 – 10:00 Önálló játék

10:00 – 10:30 Tízórai

10:30 – 11:30 Közös vagy önálló játék

11:30 – 12:00 Ebéd

12:00 – 14:00 Délutáni alvás

14:00 – 15:00 Közös játék

15:00 – 15:30 Uzsonna

15:30 – 19:30 Levegőzés, közös játék, apával való játék, vacsora

19:30 Fürdetés (illetve esti rituálé)

20:00 Esti mese olvasás, elalvás előtti lecsendesedés, lefektetés

2020. márc. 24. 21:46
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

#12 vagyok

Véletlenül hamarabb elküldtem.

Van egy 4 évesem, egy 5 évesem és egy 6 évesem. Egész jól viselik. Bent mindig kitalálunk valamit, de nagyon sok játékuk van, ezekkel is szívesen játszanak. Kint sokat trambulinoznak és airtrackeznek. Nem TV-znek sokat, mert korlátozva van az, hogy egy nap mennyit TV-zhetnek. Szerintem májusban lesz leghamarabb ovi, de igazából nem tudom.

2020. márc. 24. 21:51
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk sincs kertünk, 4 éves gyerekem van. Nem vagyunk bezárva, csak néptelen helyekre viszem levegőzni. Pár szabályt jól megtanult, ezeket betartjuk kimenésnél. Pl a lépcsőházban nem foghatja meg a korlátot, csak a kezemet. Kézmosás eddig is alap volt, de azért az alaposságra jobban figyelek. Ezzel együtt kiviszem. Ma pl egy jó fél órát biciklizett a ház előtti járdákon. Ha hosszabb időre viszem ki, akkor kocsival valami rétre vagy földútra megyünk.

Napirendet eddig is tartottunk.

Én vagyok a játszótársa, vagy az apukája, de én távoktatok, ő pedig home officeban dolgozik. Ez a része nehéz, de túléljük. Ha kijárási tilalom lenne, attól viszont tartanék.

2020. márc. 25. 11:11
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Egy 3 éves fiam van kertes házban lakunk faluban. Délelőtt kimegyünk az udvarra játszani vagy az utcában biciklizik. Benti játékokat ő is hamar megunja sajnos. Ebéd után alszik szerencsére 2 óra hosszát. Ha jobb idő van délután is kicsit kimegyünk. Sajnos egyre gyakrabban nézi a tvben a mesét mert azt nem unja meg 2 perc után, de nekem muszáj a házimunkát elvégezni
2020. márc. 26. 13:47
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Nagyon eleven kisfiú egyébként de még elég jól viseli a helyzetet. Egyre gyakrabban mondja, hogy menjünk oviba vagy játszótérre sajnos. Nekem nem nagy változás mert eddig is itthon voltam, még munkát nem találtam. Apuka egész nap dolgozik így kettesben vagyunk estig
2020. márc. 26. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!