A terhesvitaminoktóllesznek olyan nagyok a mai gyerekek vagy inkább az étkezéstől?
Szerintem összetett a probléma. És mi itt csak laikusként találgathatunk.
Az biztos, hogy a nőgyógyászok is eltérő véleménnyel vannak a terhesvitaminokról. Megosztó a dolog. Az persze nyilvánvaló, hogy az elején folsavra nagy szükség van.
De az étkezésünk is rengeteget változott az elmúlt évtizedekben. Mennyivel másabb most terhesnek lenni, mint mondjuk a háború környékén, amikor alig volt mit enni.
Azóta rengeteg tartósítószert, ízfokozót, gyors érlelésű gyümölcsöt, zöldséget eszünk. A haszon állatok is úgy vannak tartva, hogy minél gyorsabban le lehessen vágni. Ha akarod, ha nem, egy rakás szemetet eszünk meg. És sajnos mindenben nagyon sok a hozzáadott cukor is :(
Nem véletlenül hívjuk élelmiszeriparnak, mert ez már ipar. És csak a fogyasztói társadalomról szól, hogy mindenből minél gyorsabban haszon legyen. Persze a fogyasztó kárára. De ezt alapvetően nem érzed, csak annyit érzékelünk, hogy milyen jó, hogy akkor is tudsz narancsot/dinnyét stb enni, mikor nincs szezonja.
Ez az én laikus véleményem.
A youtube-n fent van, vagy legalábbis volt az élelmiszeripar rt. Bár az USA-ról szól, de egyre kötelebb vagyunk mi is ahhoz. És ha filmben vannak is csúsztatások, túlkapások akkor is elgondolkoztató.
Felejtsük már ezt el de komolyan, ez milyen múlt századi teória.
Végig szedtem vitamint erre a 41. héten született egy kereken 3kg-s makk egészséges gyerekem...
Az elsodleges valasz a kerdesedre: evolucio.
Egyre nagyobbak az emberek es nem csak sulyra, hanem magassagra is. Csak az elmult 100 evben kb 6 cm-rel lettek nagyobbak a ferfiak es kb 4-5 cm-rel a nok. Es ez nem kiemelkedo ertek, hanem atlag, ugyanis a fejlett orszagokban ammeg nagyobb az elteres.
Nagyobb emberek nagyobbak a gyermekeik, nagyobb noben nagyobb magzat no.
Nyilvan osszefuggesben van a taplalkozassal, az eovostudomany fejlodesevel. Altalanossagban a vilag nagy reszen nincs elelmiszerhiany, a gyerekek pici koruktol kezdve jol taplaltak, jobb a tapanyag es vitamin ellatottsaguk. A nagyobb gyerekekbol pedig nagyobb felnott lesz, aki nagyobb babat szul.
Nyilvan nem egyik generaciorol a masikra szembetuno a valtozas, attol magyobb intervallumot kell nezni.
Osszessegeben a terhesvitaminoknak ehhez nincs koze, az a par honapnyi extra vitamin ezt nem kepes befolyasolni.
A jo hir, hogy az emberek agya is egyre nagyobb es elvileg egyre okosabbak is. Legalabbis sokan. Azt mondjak.
Én szedtem terhes vitamint,4kg-os lett a lányom,50 cm.Amugy 154cm vagyok, szóval nem egy égimeszelo így nálunk a magasabb ember nagyobb baba megdőlt.
Azt gondolom inkább a sok ,, szemét"amit megetetnek velünk tudtunkon kívül inkább az ok.
Szedtem terhesvitamint, 1 hónapja azon küzdünk, hogy 2,5 kg-ot meghaladja majd a baba
Inkább genetika és a "jólét" tehát már a nők nem mennek tönkre 3 gyerekbe sem... Régen azt mondták 1 gyerek 1 fog...
Nem a vitaminoktól lesz egy baba sem nagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!