Hogy viselitek a bezártságot. Sulisok? Szülők? Távmunkával? És hogy oldjátok meg ezeket?
Három óvodás gyerekkel vagyunk itthon, kertes házban, Bp.-i agglomerációban. Az elmúlt egy hétben egyszer mentünk le a Duna-partra a kutyát megfuttatni, illetve 2x voltam boltban, egyszer patikában, de ezeket most biztosan nem kell 2-3 hétig.
A férjem IT-s, neki őrület volt ez a pár nap, budira is telefonnal járt, hajnalban már hívták és éjjelig dolgozott. Kb mától be tudták állítani a cégénél a tömeges home office-t úgyhogy kicsit leereszthet, ma délután meg is tanította az egyik gyereket kétkeréken bicajozni :D
Én a közigben dolgozom, most állunk át home office-ra, kicsit még döcög így még nem sok dolgom volt. A gyerekek ebéd után még jó nagyot alszanak, ill este is időben mennek ágyba, a főnökömmel már tisztáztam hogy leginkább ezekben az időkben fogok tudni dolgozni. Jövő héttől mindkettőnknek 1-1 napot kell bemennie a munkahelyre, autóval járunk amúgy is, váltott napokon megyünk persze.
A gyerekek eddig példásan viselkednek, tudják hogy ha telefonálunk nem zavarhatnak, rengeteget vannak kint a kertben, szóval egyelőre működik. De hát ők amúgy is nagyon elvannak együtt, egyke gyerekkel sokkal nehezebb lehet. Tv-zést egyelőre ugyanúgy kontroll alatt tartom mint eddig, annyit tévéznek mint egy átlagos hétvégén (kb 2x30 perc naponta). Ha rossz idő lesz biztos fognak többet is... Az oviból küldenek ötleteket, sokat színeznek, legoznak, diafilmezünk...
A kaját rendelem amíg lehet, csak hétvégén főzök.
A nagyszülők nagyon hiányoznak a gyerekeknek (nekünk is), vidéken laknak de sűrűn találkozunk, hát most jó ideig ez sztornó, hál’Istennek egészséges hatvanasok, de nem kockáztatunk.
Kijárási tilalomról egyelore nincs szó, de vlsz el fog jönni az is. De dolgozni, boltba a legszigorúbb katantén alatt is ki lehet menni, ettől én nem tartok.
1.Mivel nálunk 11 és 14 évesek vannak itthon, mi dolgozunk, ezért általában a nagy megy boltba.
2.Az apjukkal elváltunk, így oda mennek, de egyébként senkit nem látogatunk
3.Van kutyánk, de panelban lakunk, szóval én a kicsivel megyek reggel kutyát sétáltatni, délután a párom, este meg a nagy viszi le.
4.Szerencsére nem adnak sok lecót, így könnyen bírjuk.
Én egy 3 gyerekes anyuka vagyok. Van egy 4 éves lányom, egy 5 éves fiam és egy 6,5 éves lányom. Jól viseljük a bezártságot. Én home officeban dolgozom, a férjem még bejár dolgozni.
Én járok heti 1× boltba. Senkit nem látogatunk meg. Nagyrészt az udvaron vagyunk és a házban, de mindennap megyünk sétálni a kutyáinkkal 1 órára és biciklizni is megyünk heti 2×. Szerencsére mi egy nagy kertesházban lakunk óriási udvarral. A tanulásról még nem tudok semmit mondani, mert egyik gyermekem sem iskolás. Van dolgozó szobám, ott szoktam délutáni alvás időben dolgozni, ami napi 2 órát jelent. Anyukám is jön szinte mindennap, amíg ő van a gyerekekkel akkor dolgozom 1 órát, és amikor haza ér a férjem akkor is dolgozok 1 órát. Mennyi időt jelent a sok? Szerintem keress olyan játékot ami neki is tetszik. Biztos van ilyen, de ha érdekel, hogy én miket csinálok, akkor szívesen megírom. Nagyon szeretem, hogy itthon lehetünk együtt. Mindenhol azt hallom, hogy milyen nehéz, de szerintem nem. Általában együtt játszunk, de naponta 2,5 órát együtt játszanak, ilyenkor valami szerepjátékot találnak ki. Leghamarabb tavaszi szünet után fog ez véget érni, de szerintem ezt a tanévet már így fogjuk végigcsinálni. Én nem tudok ilyenről, hogy hétfőtől kijárási tilalom lesz, de ha ez tényleg megtörténik, ettől függetlenül boltba lehet menni. A férjem is valószínűleg home officeban fog dolgozni, ha ez ennyire durva lesz. Nem lesz pénzkiesés, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!