Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 eves kisfiunk tud nappal...

3 eves kisfiunk tud nappal önállóan pisilni, de éjjel felébreszt minket, és fáradtak vagyunk - mit tehetünk?

Figyelt kérdés

Megígéri persze, hogy nem fog felébreszteni minket, elgyakoroljuk, hogy tudja felkapcsolni a lámpát a wc-ben (de nem is kell, mert bevilágít az utcai lámpa az ablakon). És semmi nem használ, minden éjjel 1-2-szer felébresz minket, főleg engem (én vagyok az apa, másnap kipihentnek kell lennem, fontos IT munkakörben vagyok).

Tegnap éjjel elbújtam kisszobába és végre kipihenten ébredtem, még akkor is, ha hallottam,h feleségem mérges volt vele éjjel kétszer is. De végre nem engem keltett fel:) Persze 6kor már átjött hozzám, nyilván hiányoztam neki, meg persze imádom mikor simogat, de az az egy óra reggel is még olyan jólesett volna.

Eléggé stresszes időszakom van amúgy, fontos lenne a pihentető alvás. Hogy vegyük rá, hogy mégse ébresszen fel minket? Ez megy már hónapok óta. Arra is gondoltunk, hogy bezárkózunk a hálóba, de ez ugye mégiscsak túl drasztikus:))

Valszeg ez egy szeparációs szorongós időszaka, amúgy kiegyensúlyozott. Leszámítva, hogy a lefekvésnél egy órán át jön még ki különböző indokokkal (inni, pisilni 2x, csak úgy vigyorogva, nagytesót nem hagyva aludni, stb).

Ötletek?

2020. márc. 3. 17:05
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Fáj az igazság Kérdező?
2020. márc. 4. 08:59
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

A gyereket meg lehet próbálni megtanítani, hogy éjszaka az ágya mellé készített bilibe pisiljen, és az éjjeli fény is jó ötlet.

Szerintem hétköznap keljen a feleséged, amit beszélj meg vele, és ne költözz ki a nappaliba. Ő meg alhat utána a gyerekkel délután. Viszont ne pampogj neki, hogy nem normális a gyerek meg ő rontotta el és hasonlók, mert ez nem igaz, na meg inkább köszönd meg, hogy kel hozzá. És segíts sokat a házimunkában, hogy tényleg tudjon napközben pihenni is. (Bocs, ha feleslegesen írtam.:)) Ha meg vállalod a hétvége éjjeleket, az tőled lesz jófejség.

2020. márc. 4. 09:43
 23/27 anonim ***** válasza:
51%

Istenem. Én van, hogy magamtól felébredek egy éjjel 1-2 alkalommal, én is Nagyon Fontos IT-s Munkakörben vagyok, egyébként európai szintű vezető pozícióban, és képzeld el, hogy nem vinnyogok, mint egy óvodás.

Nőj fel, és segíts a fiadnak, vagy legalább kérdezd meg tőle, hogy mi a baj. Egy ismerősömék kisfia azért ébresztette fel éjjeli pisiléshez a szüleit, mert azt hitte, hogy éjszaka lehetnek idegenek a lakásban, és attól tartott, hogy találkozik eggyel. Onnantól minden este együtt zárták be kulccsal a bejárati ajtót, és a gyerek pár nap alatt megnyugodott és nem keltette a szüleit többet.

2020. márc. 4. 10:12
 24/27 anonim ***** válasza:
68%
En nem ertem miert nem a feleseged kel? En is itthon vagyok ket gyerekekkl. A ferjem dolgozik. Egyertelmu h ejjel en kelek ilyenek miatt. Kiveve ha betegseg van vagy valami bonyolultabb dolog.
2020. márc. 4. 13:01
 25/27 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem az aaszony meg lustabb 🤷🏼‍♀️
2020. márc. 4. 13:53
 26/27 anonim ***** válasza:
75%
*asszony
2020. márc. 4. 13:54
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezôék vajon felfogják, hogy szerencsétlen gyerek csak 3 éves??? Küldd el szerintem ôt dolgozni helyetted, ahhoz is elég nagy már...
2020. márc. 4. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!