3 eves kisfiunk tud nappal önállóan pisilni, de éjjel felébreszt minket, és fáradtak vagyunk - mit tehetünk?
Megígéri persze, hogy nem fog felébreszteni minket, elgyakoroljuk, hogy tudja felkapcsolni a lámpát a wc-ben (de nem is kell, mert bevilágít az utcai lámpa az ablakon). És semmi nem használ, minden éjjel 1-2-szer felébresz minket, főleg engem (én vagyok az apa, másnap kipihentnek kell lennem, fontos IT munkakörben vagyok).
Tegnap éjjel elbújtam kisszobába és végre kipihenten ébredtem, még akkor is, ha hallottam,h feleségem mérges volt vele éjjel kétszer is. De végre nem engem keltett fel:) Persze 6kor már átjött hozzám, nyilván hiányoztam neki, meg persze imádom mikor simogat, de az az egy óra reggel is még olyan jólesett volna.
Eléggé stresszes időszakom van amúgy, fontos lenne a pihentető alvás. Hogy vegyük rá, hogy mégse ébresszen fel minket? Ez megy már hónapok óta. Arra is gondoltunk, hogy bezárkózunk a hálóba, de ez ugye mégiscsak túl drasztikus:))
Valszeg ez egy szeparációs szorongós időszaka, amúgy kiegyensúlyozott. Leszámítva, hogy a lefekvésnél egy órán át jön még ki különböző indokokkal (inni, pisilni 2x, csak úgy vigyorogva, nagytesót nem hagyva aludni, stb).
Ötletek?
Érdekes...az én férjem is IT-s, ráadásul Team Leader. Csomó stressz van rajta, mégsem hagy engem a kakiban, hogy keljek egyedül mind a 2 gyerekünkhöz egész éjjel, mert az 1 éves gyakran kel, és még az 5 éves is van, hogy rosszabbul alszik.
Ketten vállaltuk, így ketten kelünk hozzájuk.
Alvás előtt már ne igyon, meg menjen el pisilni. Nem fog felkelni. Ha egész este üeg éjjel iszogat, még jó hogy felkel.
Am meg ne akard, hogy egyedül mászkáljon a lakásban éjjel, még valami ötlete támad, aztán meg van a baj...
Lemegyem hídba esküszöm!
Komolyan képes voltál elbújni hogy a feleséged keltse fel és ezt mosolygós fejjel?
Te hülye vagy! Egy 3 éves erre még nem képes. 6 éves a nagyobbik , ő is van, hogy felkellt, mondjuk már nem mindig.
(Megjegyzem vezető beosztásban vagyok, de még soha nem jutott ilyen az eszembe.)
Megvígasztallak a 10 évesem is kel még kB 7ből 3-4 szer.. 😃
Van, hogy csak közénk bújik de van, hogy rosszat álmodik, sír stb. Ez van! 🙂
Mi fizikai munkát végzünk nekünk is jó lenne aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!