3 eves kisfiunk tud nappal önállóan pisilni, de éjjel felébreszt minket, és fáradtak vagyunk - mit tehetünk?
Megígéri persze, hogy nem fog felébreszteni minket, elgyakoroljuk, hogy tudja felkapcsolni a lámpát a wc-ben (de nem is kell, mert bevilágít az utcai lámpa az ablakon). És semmi nem használ, minden éjjel 1-2-szer felébresz minket, főleg engem (én vagyok az apa, másnap kipihentnek kell lennem, fontos IT munkakörben vagyok).
Tegnap éjjel elbújtam kisszobába és végre kipihenten ébredtem, még akkor is, ha hallottam,h feleségem mérges volt vele éjjel kétszer is. De végre nem engem keltett fel:) Persze 6kor már átjött hozzám, nyilván hiányoztam neki, meg persze imádom mikor simogat, de az az egy óra reggel is még olyan jólesett volna.
Eléggé stresszes időszakom van amúgy, fontos lenne a pihentető alvás. Hogy vegyük rá, hogy mégse ébresszen fel minket? Ez megy már hónapok óta. Arra is gondoltunk, hogy bezárkózunk a hálóba, de ez ugye mégiscsak túl drasztikus:))
Valszeg ez egy szeparációs szorongós időszaka, amúgy kiegyensúlyozott. Leszámítva, hogy a lefekvésnél egy órán át jön még ki különböző indokokkal (inni, pisilni 2x, csak úgy vigyorogva, nagytesót nem hagyva aludni, stb).
Ötletek?
Csak gratulálni tudok, hogy elbújsz a gyereked elől, mikor rád van szüksége. Nem mosolyognék ezen, hanem elszegyelnem magam a helyedben.
Képzeld en penzzel dolgozom, megis volt, hogy virrassztottam ejjeleket a gyerek mellett... stresszes időszak volt, de túléltem.
Ne bujkalj, inkább legyel mellette, amikor rád van szüksége...
4 és fél évesünk is szól. Esetleg vegyél neki elemlámpát, hátha azzal nem fél. (Neki van, de akkor is szól.)
Egyébként nem érdemes ezen mérgelődni, mert ha felhúzod magad, nehezebben alszol vissza.
És szegény kisgyerek is a végén majd azért nem mer szólni, mert hátha haragszol, aztán bepisil.
Szerintem nem gáz egyébként elvonulni aludni, ez csak rátok tartozik a feleségeddel. Akár be is oszthatjátok, ki aludhat. :)
Ha ezen múlna a kipihentségem... nem terhesen 1-2x megyek ki pisilni éjjel, terhesen meg ajaj!
Egyébként én is kipróbálnék bilit vagy kispiszoárt a szobájába.
Adjatok orokbe ha ekkora teher!:(
Szomoru
Kávé, energia ital. Mármint neked, nem a gyereknek.
Én anyaként csinálok évente 2-3 alkalommal olyat, hogy lemegyek a nappaliba aludni. Természetesen ezeket előre egyeztetem a férjemmel. Ilyenkor ő kel a gyerekekhez, ha szükséges. A férjem nem szeret a nappaliban aludni. Ezért én úgy viszonzom, hogy néha hétvégén elviszem valamilyen egész napos programra a gyerekeket, addig a férjem nyugodtan tud aludni. Ez így korrekt, biztosan meg lehetne beszélni a feleségeddel is, hogy mind a kettőtöknek jusson néha normális alvás. De elsunnyogni nem jó ötlet.
Sajnos nem sokat lehet csinálni az éjjeli ébredésekkel. Idővel elmúlik. Addig meg ott a kávé meg az energiaital.
Az én fiam 6 éves, már kimegy önállóan pisilni, tettünk a fürdőbe éjszakai fényt az segített (ő félt egyedül kimenni a "sötétben" pedig nálunk sincs kukk sötét). De azóta is felkelt, szól, hogy kimegy. 😂
És akkor is, ha épp rosszat álmodik, vagy szomjas, pedig mellett a víz. Ja, és hogy elmondja, hogy szeret azért is szokott ébreszteni. 😍 De sose veszekedtem vele emiatt, elrendezem amit kell, és alszunk tovább. Ráadásul egyedül vagyok vele, az apukája meghalt sajnos 2 éve, hidd el, tudom mi az a fáradtság, és stresszes időszak ;)
Nem szabad ezért haragudni rá, 3 éves, kicsi még egyedül járkálni éjjel szerintem. Méghogy kizárni?!?
Gondoljátok ezt át kicsit! Ott vagytok ketten, keljetek felváltva hozzá. De aki felkelt az ne legyen "mérges vele" (felteszem egy hangosabb veszekedést jelenthet ha már felébredtél rá), hogy a másik legalább alhasson.
Köszi mindenkinek aki vette a fáradságot és hozzászólt.
A "kávé+energiaital+elmúlik" válaszokra megy a like, a "az ilyennek minek a gyerek" meg a dislike:)
Egyeduli kereso vagyok, felesegem otthon van a gyerekekkel. Igy en hetkozben eztan a kisszobaban alszok, hetvegen felkelthet. Ma amugy fel 2-kor jott, kikesertem pisilni, aztan be is kell takarnom (ezeket mind tudja amugy onalloan napkozben, pl. delutani alvasnal), aztan kohogott, aztan inni kert. Ha megtagadom, kepes ott hisztizni az agy mellett, amit nem varok meg h a tobbiek tudjanak aludni. Szoval nem tudtam visszaaludni csak kb fel ora mulva. Aztan 6kor megint jott h pisilni kell, igy a 7 oras ebresztomig mar szinten nem tudtam visszaaludni, igy lett ismet 6 ora rossz minosegu alvas a 8 helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!