Hova forduljak ha az exfelesegem nem tartja tisztán a gyereket?
"kiment hozzájuk a gyámhivatal és onnantól rendezett lett a gyerek is.Ez így megy."
a Rózsadombon lehet. Borsodban azzal, hogy büdüs vagy koszos a gyerek, sajnos, nem foglalkoznak, mert az a legkevesebb probléma. Menj be a helyi családsegítőhöz (ha nem egy körzetben laktok, akkor ahhoz, aki gyerek lakhelyéhez tartozik) és jelezd a problémát. Mikor volt gyerekelhelyezés? Ha szeretnétek nevelni, akkor (ha több mint 2 éve volt az utolsó bírósági procedúra) add be a kérelmet, hogy nevelni szeretnéd, akkor véleményt fognak kérni ofőtől, gyerekorvostól, családsegítőtől...
Te nem vágod a gyerek körmét, csak programozni viszed?
Ha le van vágva, nem koszos, mert nincs mi koszos legyen. Nem egészséges minden nap fürdeni, heti 4-5 ször bőven elég, ha az ember nem izzadt, nem koszos.
A hajat heti 1x kellene mosni, minél többet mosod, annál jobban zsírosodik, utána újra keveset kell, hogy visszaálljon a normál faggyútermelés, különben moshatod naponta a végén és úgy sem lesz rendben.
A gyerek keze akkor van rendben, ha nem tiszta, onnan tudod, hogy sokat játszik, ez a túl hosszúra hagyott körmön nyilván nyomothagy.
Szerintem túlreagálod, az én gyerekem sem mos minden étkezés előtt kezet, ahogy én sem, a körme azért tiszta, mert rövid, a haja pedig heti 1x van mosva, és teljesen rendben van. Az enyém 2 naponta van mosva, de második nap már kegyetlenül néz ki.
Nem tudom ki hogy van vele, de azért ha már zsíros a gyerekem haja, alap h megmosom.
A kezeit meg addig mosatom vele amíg a kosz nem jön ki alóla, alap h úgy nem eszünk stb.
Hát, ez nehéz ügy, mert az iskola egy foltos nadrágért, koszos körömért, zsíros hajért nem fog jelentgetni senkit, vannak, akik így élnek.
De mint szülő, én sem járatom úgy a gyerekemet, mint amit az iskolában "elnézek" tanárként. (Nem szagolunk, tanítunk - mondta egy nagyon kedves idősebb kolléganőm.)
A tisztaság hiánya nem jár együtt az öntudat hiányával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!