Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lányom 4 éves elmúlt, és csak...

Lányom 4 éves elmúlt, és csak 11.5 kg, hova forduljak?

Figyelt kérdés

Babakora óta lassan gyarapszik, a hozzátáplálás különösen nagy törést jelentett a súlygörbéjén.

Gasztroenterológusnál jártunk. Nem talált semmit, de szerintem vannak még vizsgálatok, amiket nem végzett el, pl. lisztérzékenységet nem vizsgáltak, mert nem találták indokoltnak.

Endokrinológusnál jártunk. 5 éves kor előtt nem tesztel, szerinte nem vészes a helyzet, lehet ilyen alkat.

Háziorvos, védőnő legyint, nem mondják, hogy szerintük gond lenne. Amúgy nincs panasza, nem fáj a hasa, nem beteges, széklete rendben, egyéb téren jól fejlődik, mozgékony, értelmes, kiegyensúlyozott gyerek.

Csaképp 92.3 cm és 11.47 kg 4 éves és 1 hónapos létére. Kilátszanak a bordái, a csípőcsontja, és nem létezik a boltokban olyan nadrág, ami ne esne le róla. Keveset is eszik sajnos. Fogadjam el, hogy ilyen, vagy kutassam továbbra is a baj forrását? Hová vihetném még, milyen orvoshoz?

2019. szept. 15. 23:25
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
75%
Önmagában a súlya nem lenne gond, de a magasságához tényleg kevésnek tűnik. Mozog eleget? Hátha jobb étvággyal enne, ha mondjuk az oviban járna valami táncra/tornára.
2019. szept. 16. 00:31
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Ti a férjeddel mekkorák vagytok? A nagyszülők mekkorák?
2019. szept. 16. 01:07
 3/26 anonim ***** válasza:
78%

A BMI-kalkulátor szerint is O.K., nem csak az orvosok szerint.

[link]

Ha szeret bizonyos tápanyagdús ételeket (hal, tejtermékek, gyümölcs, zöldség, sütemények, olajos magvak), ne vond meg tőle!

2019. szept. 16. 01:45
 4/26 anonim ***** válasza:
66%

Utolsó nem tudom mit néztél, de énis megnéztem, és ott írja, hogy ha 3nál kevesebb jön ki, akkor nem megfelelő a súlya. Nem alultáplált, de bizony nagyon sovány. Amin még se lepődök, mert az én másfél éves gyerekem 92 cm és 14 kg.

Kérdező én a helyedben felkeresnék egy másik gyerek orvost és kikérném a véleményét, de simán lehet, hogy tényleg ilyen az alkata.

2019. szept. 16. 06:07
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
És miket eszik?
2019. szept. 16. 06:38
 6/26 anonim ***** válasza:
30%

"ott írja, hogy ha 3nál kevesebb jön ki, akkor nem megfelelő a súlya"

13 jön ki!

2019. szept. 16. 06:49
 7/26 anonim ***** válasza:
79%

Fogadd el, ő ilyen típus. Az unokahugom is ilyen, dettó! Mindent elé tesz az anyja, hagyjad, hogy csipegessen, szükséges vitaminokat kapja ő is. Kicsit nézd azt, mi a jó a gyereknek.

Azért, ha jó kozerzete van, jókedvű, akkor szerintem nem lehet gond...

2019. szept. 16. 07:46
 8/26 anonim ***** válasza:
23%

Extra alacsony is.

Egy atlag masfel-ket eves gyerek 92cm.

A fiam nincs meg 3, de mar 104cm, a te 4 eves lanyod majdnem egy fejjel alacsonyabb lenne?!

2019. szept. 16. 08:35
 9/26 anonim ***** válasza:
26%
És mit csináljon, nyújtsa meg, utolsó? Nekem is picik a lányaim, mi sem vagyunk magasak a férjemmel, de éppen a magasság az, amivel nem lehet mit kezdeni, azon kívül, hogy megfelelően tápláló ételeket adsz a gyereknek. Nem hiszem, hogy éheztetné a kérdező...
2019. szept. 16. 08:42
 10/26 anonim ***** válasza:
27%

8as: a magasság az nettó genetika, a súly csak bruttó. Nem tudunk a szülők testi adottságairól semmit.

A fiam 4,5 éves, és csak 98cm. A tiédhez képest icipici, de van két év körüli barátja, aki ugyanilyen magas. Nincs egyikkel se gond, mi mindketten 160cm körül vagyunk, az lenne a gyanús, ha égimeszelő lenne a gyerek.

Ez a súly tényleg kevésnek tűnik, de jó lenne tudni miket, mennyit eszik, illetve a szülők mekkorák voltak az ő korában.

2019. szept. 16. 08:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!