Lányom 4 éves elmúlt, és csak 11.5 kg, hova forduljak?
Babakora óta lassan gyarapszik, a hozzátáplálás különösen nagy törést jelentett a súlygörbéjén.
Gasztroenterológusnál jártunk. Nem talált semmit, de szerintem vannak még vizsgálatok, amiket nem végzett el, pl. lisztérzékenységet nem vizsgáltak, mert nem találták indokoltnak.
Endokrinológusnál jártunk. 5 éves kor előtt nem tesztel, szerinte nem vészes a helyzet, lehet ilyen alkat.
Háziorvos, védőnő legyint, nem mondják, hogy szerintük gond lenne. Amúgy nincs panasza, nem fáj a hasa, nem beteges, széklete rendben, egyéb téren jól fejlődik, mozgékony, értelmes, kiegyensúlyozott gyerek.
Csaképp 92.3 cm és 11.47 kg 4 éves és 1 hónapos létére. Kilátszanak a bordái, a csípőcsontja, és nem létezik a boltokban olyan nadrág, ami ne esne le róla. Keveset is eszik sajnos. Fogadjam el, hogy ilyen, vagy kutassam továbbra is a baj forrását? Hová vihetném még, milyen orvoshoz?
A BMI-kalkulátor szerint is O.K., nem csak az orvosok szerint.
Ha szeret bizonyos tápanyagdús ételeket (hal, tejtermékek, gyümölcs, zöldség, sütemények, olajos magvak), ne vond meg tőle!
Utolsó nem tudom mit néztél, de énis megnéztem, és ott írja, hogy ha 3nál kevesebb jön ki, akkor nem megfelelő a súlya. Nem alultáplált, de bizony nagyon sovány. Amin még se lepődök, mert az én másfél éves gyerekem 92 cm és 14 kg.
Kérdező én a helyedben felkeresnék egy másik gyerek orvost és kikérném a véleményét, de simán lehet, hogy tényleg ilyen az alkata.
"ott írja, hogy ha 3nál kevesebb jön ki, akkor nem megfelelő a súlya"
13 jön ki!
Fogadd el, ő ilyen típus. Az unokahugom is ilyen, dettó! Mindent elé tesz az anyja, hagyjad, hogy csipegessen, szükséges vitaminokat kapja ő is. Kicsit nézd azt, mi a jó a gyereknek.
Azért, ha jó kozerzete van, jókedvű, akkor szerintem nem lehet gond...
Extra alacsony is.
Egy atlag masfel-ket eves gyerek 92cm.
A fiam nincs meg 3, de mar 104cm, a te 4 eves lanyod majdnem egy fejjel alacsonyabb lenne?!
8as: a magasság az nettó genetika, a súly csak bruttó. Nem tudunk a szülők testi adottságairól semmit.
A fiam 4,5 éves, és csak 98cm. A tiédhez képest icipici, de van két év körüli barátja, aki ugyanilyen magas. Nincs egyikkel se gond, mi mindketten 160cm körül vagyunk, az lenne a gyanús, ha égimeszelő lenne a gyerek.
Ez a súly tényleg kevésnek tűnik, de jó lenne tudni miket, mennyit eszik, illetve a szülők mekkorák voltak az ő korában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!