Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lányom 4 éves elmúlt, és csak...

Lányom 4 éves elmúlt, és csak 11.5 kg, hova forduljak?

Figyelt kérdés

Babakora óta lassan gyarapszik, a hozzátáplálás különösen nagy törést jelentett a súlygörbéjén.

Gasztroenterológusnál jártunk. Nem talált semmit, de szerintem vannak még vizsgálatok, amiket nem végzett el, pl. lisztérzékenységet nem vizsgáltak, mert nem találták indokoltnak.

Endokrinológusnál jártunk. 5 éves kor előtt nem tesztel, szerinte nem vészes a helyzet, lehet ilyen alkat.

Háziorvos, védőnő legyint, nem mondják, hogy szerintük gond lenne. Amúgy nincs panasza, nem fáj a hasa, nem beteges, széklete rendben, egyéb téren jól fejlődik, mozgékony, értelmes, kiegyensúlyozott gyerek.

Csaképp 92.3 cm és 11.47 kg 4 éves és 1 hónapos létére. Kilátszanak a bordái, a csípőcsontja, és nem létezik a boltokban olyan nadrág, ami ne esne le róla. Keveset is eszik sajnos. Fogadjam el, hogy ilyen, vagy kutassam továbbra is a baj forrását? Hová vihetném még, milyen orvoshoz?

2019. szept. 15. 23:25
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
64%

Hiába írják azt, hogy a magasságához képest jó a súlya, én azért konzultálnék egy másik gyerekorvossal.

Az, ha 2-3 cmel el van maradva a kortársaitól, azt lehet fogni a genetikára, de ez a kislány 4 évesen akkora, mint egy normál másfél-2 éves gyerek.

A növekedés elmaradását, pedig ki kell vizsgálni, mert lehet nincs semmi gond, de állhat a háttérben hormonális gond, csontfejlődés probléma, lisztérzékenység, meg még ezer más dolog, amit kezelni KELL!!!!

2019. szept. 16. 13:59
 22/26 A kérdező kommentje:
Egy átlag 2 éves lány a percentilis táblazat szerint 86-87 cm. Az én lanyomnak nem a magassága, hanem a súlya felel meg egy átlagos másfél-két évesnek.
2019. szept. 16. 17:27
 23/26 anonim ***** válasza:

Ennyi centihez a lányom se volt több és nagyon "jól nézett ki vele". Igaz, csak utóbb visszanézve. Akkor mi is aggódtunk.

De tudod mi az igazán kevés? 104 centihez 13 kg 🙈

Most ennyi. A lányoddal egyidős.

Egyébként makkegészséges most is.

2019. szept. 16. 17:43
 24/26 anonim ***** válasza:

Az én 4 éves lányom is nagyon vékonyka (100 cm-hez 13 kg). Én béres cseppet adok neki h az étvágyát kicsit meghozza. Egyébként egy energiabomba, semmi hátránya nincs abbol h vékony, teljesen egészséges. a 2 éves huga 3szor annyit eszik mint ö, és mégis ugyanolyan vékony:D

Szerintem ha jokedvü, mozgékony és nem betegesebb mint az átlag, akkor nincs ezzel semmi baj:)

2019. szept. 16. 21:20
 25/26 anonim ***** válasza:

Nekem alacsonynak is tűnik. Legalábbis az enyém 2 évesen 98 cm és 12 kg.

Mi normál méretűek vagyunk.

De ha ti is vékony, kecses, törékeny alkatú emberek vagytok, akkor szerintem nincs ezzel semmi probléma. Felnőttként sem egyforma magas, és súlyú mindenki. Teljesen normális ha gyerekként sem.

Étvágytalanságra szerintem nagyon jó a vitacolan szirup. Nekünk az nagyon bevált.

2019. szept. 16. 23:27
 26/26 anonim ***** válasza:

20 éve vagyok krónikusan alultáplált, senki nem találja az okát. minden teszt negatív, nincs allergia, érzékenység, alul/túlműködés, teljesen egészséges vagyok, csak éppen nem szabadna életben lennem.

nézd, én a gyerek oldaláról élek meg egy ilyen sztorit, hagyd rá, ne zaklasd, ne hurcold orvosokhoz, semmire se jók, de idejekorán elmagyarázzák neki, hogy milyen ronda hiba is ő, és ideje lenne megdöglenie. te az anyja vagy, neked pont az kell hogy a célod legyen, hogy amíg lehet, ne érezze meg hogy más mint a többi. legalább te ne keresd benne a hibát, hidd el, nincs ott hiba. nem lehet átváltoztatni, normálissá alakítani, megszerelni.

van egy ilyen génmutáció, avgy tényleg nem tudom, mi lehetek, együtt lehet élni ezzel, csak vigyázz rá borzasztóan, mert a világ kegyetlen, és nem szereti az ilyen kis rendszerhibákat

2019. szept. 16. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!