Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lányom 4 éves elmúlt, és csak...

Lányom 4 éves elmúlt, és csak 11.5 kg, hova forduljak?

Figyelt kérdés

Babakora óta lassan gyarapszik, a hozzátáplálás különösen nagy törést jelentett a súlygörbéjén.

Gasztroenterológusnál jártunk. Nem talált semmit, de szerintem vannak még vizsgálatok, amiket nem végzett el, pl. lisztérzékenységet nem vizsgáltak, mert nem találták indokoltnak.

Endokrinológusnál jártunk. 5 éves kor előtt nem tesztel, szerinte nem vészes a helyzet, lehet ilyen alkat.

Háziorvos, védőnő legyint, nem mondják, hogy szerintük gond lenne. Amúgy nincs panasza, nem fáj a hasa, nem beteges, széklete rendben, egyéb téren jól fejlődik, mozgékony, értelmes, kiegyensúlyozott gyerek.

Csaképp 92.3 cm és 11.47 kg 4 éves és 1 hónapos létére. Kilátszanak a bordái, a csípőcsontja, és nem létezik a boltokban olyan nadrág, ami ne esne le róla. Keveset is eszik sajnos. Fogadjam el, hogy ilyen, vagy kutassam továbbra is a baj forrását? Hová vihetném még, milyen orvoshoz?

2019. szept. 15. 23:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
83%

Most megnéztem a lányom kiskönyvét, ő is mindig csont és bőr volt, 4 évesen 1m és 13,4kg volt, az apja családjában mindenki vékony, így az orvos is azt mondta hogy ilyen típus és kész. Pedig ő rendesen is eszik, most 6 éves, 111cm és 18kg.

Ha orvos nem izgul neked sem kell

2019. szept. 16. 09:10
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyébként jókedvű és egészségesnek néz ki ( jó a színe, nem karikás a szeme), akkor nincs gond. nálunk is hasonló a helyzet, béres cseppet ajánlottak, hogy jobb lesz az étvágya. Csecsemőkora óta ezzel kínlódunk, most kezdi összeszedni magát (6 éves).mindent kipróbáltunk, nem használt semmi, aztán magától javult a helyzet fokozatosan. Ami fontos, hogy ne erőltesd az evést!

lisztérzékenységre kapni gyorstesztet (ha jól emlékszem patikában is), vegyél egyet és utána nem kell ezen aggódnod.

2019. szept. 16. 10:08
 13/26 anonim ***** válasza:
77%

8-as válaszolónak:

a lányom 4 évesen volt 94 cm és az oviban sok gyerek volt hasoló méretű és egy kivétellel a többi sem volt feltűnően magasabb. soha egy orvos sem kifogásolta, pedig a férjemmel mindketten átlag méretűek vagyunk.

én is látom 1 méteres 2-3 éveseket, de azért nem az az átlag.

2019. szept. 16. 10:15
 14/26 A kérdező kommentje:
163 cm anya, 175 cm apa. Átlagos nagyszülők. Tesója 2 évesen volt ekkora.
2019. szept. 16. 11:10
 15/26 A kérdező kommentje:
Mondjuk a tesója fiú.
2019. szept. 16. 11:12
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

No, hat ti se vagytok valami magasak, foleg te nem :)

Hat akkor ez a megoldas, valoszinuleg toled orokli, akkor meg nincs itt semmi baj!

(Amugy a 92es ruhameret, 92cmig jo, ami 2eves kort jelent, vagy mar rosszul emlekszem?!)

2019. szept. 16. 12:23
 17/26 A kérdező kommentje:
Azért én nem vagyok és nem is voltam olyan extrémen kicsi, mint ő. Koraszülött voltam, de 4 évesen még így is nagyobb, mint most a lányom.
2019. szept. 16. 13:01
 18/26 A kérdező kommentje:
Ráadasul a vékonysága még mindig ott van. Mindenki hízékony a családban.
2019. szept. 16. 13:03
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
A magasságához teljesen jó a súlya. A semmin problémázol.
2019. szept. 16. 13:10
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
A hízékonyság meg majd 10 év felett üt be.
2019. szept. 16. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!