Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csaknem másfél éves kisfiúnál...

Csaknem másfél éves kisfiúnál már egyértelműen látszania kellene, hogy érti, amit mondunk neki?

Figyelt kérdés
A kisfiam március végén lesz másfél éves és az utóbbi időben egyre jobban aggaszt, hogy nem látom rajta, hogy értené, amit mondunk neki. Amikor kisebb volt, néha még adott egy-egy puszit, ha megkértem rá, de ezt mostanra "elfelejtette". A hallásával biztosan nincsen baj. Március közepén nézi majd meg szakember, de addig itt szorongok magamban. Volt más ilyen helyzetben?
2020. febr. 29. 20:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Azt gondolom, hogy nem teljesen normális, de mindenképpen vinném valami jobb képességű orvoshoz.

Az én fiam 19 hónapos, de már elég régen érti amit mondok. Rakd vissza a cipőt a polcra akkor fogja és viszi. Ha kérdezem kér e kakaót akkor vagy azt mondja, hogy de (ez nála az igen) vagy hevesen bólogat. Vagy éppen a fejét rázza. Egy évesen is ha mondtam, hogy gyere fogd a kezem akkor jött és fogta. Szerintem kissé meg van késve. Esetleg felmerült bennem az autizmus is, egyik barátnőm kisfia az. Egyáltalán nem akar másokkal foglalkozni, nem reagál semmire. Vidd másik orvoshoz.

2020. márc. 1. 15:13
 12/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat, nekem nagyon hasznosak voltak. Két hét múlva egy TSMT felmérésre megyünk és annak függvényében viszem tovább, hogy ott mit mondanak. Mármint ha szükséges, akárhová elviszem, csak szeretném tudni, hogy pontosan hogy áll a helyzet. Bennem is felmerült sok gondolat, és van bennem egy jó adag aggodalom is, de én azt hiszem, hogy talán a megkésett mozgásfejlődés a "ludas" főként, és ha nem is a kortársai szintjén van most, de később majd utol fogja érni őket. Az most már világos, hogy a kortársaitól jócskán el van maradva, de próbálom inkább nem másokhoz hasonlítani, neki megvan az egyedi tempója.
2020. márc. 1. 21:41
 13/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Megkérdezhetem, hogy hogy alakultak a dolgok a kisfiaddal? Remélem minden rendben van és behozta a lemaradásokat.

2020. jún. 3. 11:33
 14/14 anonim ***** válasza:
Szia, mi van veletek azota ?
2021. nov. 4. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!