Csaknem másfél éves kisfiúnál már egyértelműen látszania kellene, hogy érti, amit mondunk neki?
Holnap lesz 17 hónapos a fiam.
Ő mindent megért. Pl bent vagyunk a szobában és kérem dobja a szemetesbe a zsepijét akkor kiviszi. Vagy látom keresi az autóját (pl sorba rakja és egy nincs ott és keresi) és mondom hogy a másik szobában az ágyon van, megy és hozza.
Ha szeretne valamit nagyon mutogat, hogy épp mit. Beszélni viszont nem beszél csak azt mondja ö, ö mutogatás közben. Baba nyelven szokott beszélni csak.
Szerintem nagyon nem jó ha nem mutogat, azt kb 1 évesen szokták elkezdeni a babák. Nem biztos hogy nagy a probléma, de jobb ha látja szakember.
Védőnő nem szűrte ki? A 9 hónapos státusz kérdőívén szerepel ez: "Mozdulattal kísért, egyszerű utasításokat megért?
(Pl. „Kérem!” „Nem szabad!” „Add a kezed!” Gyere ide!” „tapsi-tapsi”, pá-pá”)"
Az egy éves kérdőíven pedig ez van:" Ha valamit szeretne megkapni, amit nem ér el, akkor mutatóujjával rámutat a tárgyra?"
Azért másfél évesen ez már szerintem nincsen rendben. Nem akarok a saját gyerekemmel példálózni mert nem segít rajtatok, de szerintem induljatok el valamerre a gyerekkel.
4es vagyok
Biztos van összefüggés feltétlen említsd meg.
Kisfiamhoz is járt dévényes 2-13 hónapos kora között. Minden nagyon lassan épp csak időben indult el kivéve a járás. Nem volt 13 hónapos mikot egyedül elindult.
Igen, szerintem is van. Ha 1 hónapja jár már, akkor az értelme is hamarosan fejlődni fog.
Én azt vettem észre a saját fiamnál, aki szintén megkésett mozgásfejlődésű, hogy 1-1 nagyobb mozgás beindulása után fejlődött sokat az értelme is.
Nálunk nagyjából ugyanez volt a probléma, akkor 13 hónapos volt a fiam, de ugye akkorra ezeket már kB kellene csinálnia.
Nézd meg, ahol élsz van e pedagógiai szakszolgálat. Odamész, időpont se kell, kapsz egy kérdőívet és más papírokat, otthon aláírjátok apukával, vissza kell vinni és oda lehet hordani a gyereket fejlesztésre, ők osztják be a probléma alapján hogy hova, kihez kell hordani, teljesen ingyen. Nekünk tsmt tornát javasoltak, és nagyon sokat segített :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!