Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létezik olyan, hogy egy 2...

Létezik olyan, hogy egy 2 éves rendesen ki tudja fújni az orrát?

Figyelt kérdés

Már régóta gyakoroljuk az orrfújást, mert nagyon nem viseli el az orrszívót. Most elég taknyos, sűrű sárga váladék van az orrában. Először fújok be neki tengervízes orrspray, aztán kifujatom az orrát zsepkendőbe, majd rászívok orrszívóval.

De az utóbbi néhány napban nem jön semmi a porszívóval, feleslegesen kínzom. A zsepi viszont tele van takonnyal.

Létezik, hogy egy ilyen kicsi gyerek ilyen erősen ki tudja fújni az orrát, vagy rosszat csinálok, és a váladék fele hátramegy az orrüreg végébe, ahonnan nem tudja a porszívó kiszívni?

Csak napközben fujatom ki az orrát, délutáni és esti alvás előtt csak porszívózom, hogy jobban ki legyen takarítva.

Egyébként nem én erőltetem az orrfújást, magától jön, hozza a zsepit meg a sprayt, mikor úgy érzi nem kap levegőt.

2020. febr. 4. 09:55
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Létezik hat. Ha ráérez a technikára megy neki.
2020. febr. 4. 10:02
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
15 hónapos baba is tud. Ha akar. nem az enyém de láttam nagyon ügyes. :)
2020. febr. 4. 10:18
 3/10 A kérdező kommentje:
Ha úgy látom, hogy normálisan veszi fújás után a levegőt, akkor ne kínozzam már porszívóval? Vagy még kell? Persze a napi 2 teljes porszívó takarítás marad alvás előtt, csak gondoltam a többi alkalmakkor nem kínoznám a porszívóval, ha nem szörcsög, normálisan veszi a levegőt.
2020. febr. 4. 10:23
 4/10 anonim ***** válasza:
24%
Hát, én egy éves kor felett már nem használtam orrszivot....
2020. febr. 4. 10:25
 5/10 A kérdező kommentje:
Hát nekünk a gyerek orvos is mondta, hogy taknyos betegség esetén muszáj szívni az orrát mert ilyen kicsik még nem tudnak olyan erősen fújni, hogy maradéktalanul kifújják, és megtelepszenek a bacik az orrüregben.
2020. febr. 4. 10:27
 6/10 anonim ***** válasza:
75%
2.5 eves koratol mar nem szivjuk. Ugyesen kifujja.
2020. febr. 4. 11:59
 7/10 anonim ***** válasza:

Barátnőm lánya 2,5 éves. Tök ügyesen kifújja. Nem tudom mióta megy neki.

Nálunk a 4 évesem nagyon ügyrtlen benne....

Szerintem nem kell szívni neki ha úgy hallod h nem szörcsög

2020. febr. 4. 12:46
 8/10 anonim ***** válasza:
51%
Voltatok orvosnál, amúgy? A sárga orrváladék bakteriális fertőzésre utal, akár arcüreg gyulladása is lehet.
2020. febr. 4. 13:27
 9/10 anonim ***** válasza:
2 évesen az én fiam is kifújta. Ha orrsparyt is fújsz akkor az lazít a váladékon és könnyebb dolga van. Én sem kínzom se őt se magam az orrszívóval.
2020. febr. 4. 13:30
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Enyémek ki tudták fújni 2 évesen. Elég volt mondani, hogy különben jön az orrszívó, ha el akarták bliccelni, mert ugye nem érnek rá, és akkor teljesen erősen, szépen kifújták.
2020. febr. 4. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!