Tapasztalat? Ötlet? Hogyan szoktassam a cipőben való járáshoz? 14hónapos fiam már rendesen megy, (néha pipiskedve) szalad de nem hajlandó cipőben menni. Ordít és nem megy egy lépést sem ha rajta van és lerakjuk benne.
Rahuzod a labara es kiviszed benne. Lesznek ilyen helyzetek. Erdemes telozarasat venni, az en gyerekem utalta, ha sokaig babraltam a cipofuzokkel. Az elejen lakason belul szoktattam hozza, tobb kort is ment benne. Volt olyan cipo, ami ellen ellenkezett, elfekudt, nem volt hajlando menni benne, aztan megszokta. Mikor ellenkezik, mutathatod neki, hogy a te labadon is van, es hatarozottan mondd neki, hogy most cipoben vagytok, mert kimentek, latom, le akarod venni, de most megis a labadon hagyjuk.
Megerzi, ha bizonytalan vagy valamiben, azt is ha hatarozott. A kocsiba is bekotned az autosulesbe a tiltakozas ellenere, nem? Egy totyogo masfajta szuloi hozzaallast igenyel, mint egy csecsemo, akinel meg az igeny szerintiseg dominal. En is atmentem ezen, nem konnyu valtani, ha a gyerek ellenkezik, jaj, nehogy seruljon a lelke. Nem fog, nyugi:) Erdemes persze kozos erovel rabirni az egyuttmukodesre, de ha ez nem jon ossze, akkor erdemes hatarozottan fellepni, aztan elterelni a figyelmet.
Nem lehet, hogy a cipő, amit rá akarsz adni problémás?
(Pronált, szupinált...) Sokan bele se gondolnak abba, milyen cipőt adnak a gyermekükre, azt hiszik "cipő és kész!" Hát nem így van. Figyelembe kell venni, hogy a cipőben jól érzi-e magát a láb, nem túl bő merre dől a lába alapból cipő nélkül és a cipő ezt mennyire egyensúlyozza ki!?
Ha nem tudod a választ, vidd el ortopéd orvoshoz és kérd ki a tanácsát, majd próbáltass fel vele több különböző cipőt és figyeld meg a járását, tartását ne csak egy oldalról, hanem minden oldalról!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!