Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves rettenetesen viselkedik...

3 éves rettenetesen viselkedik pár napja,2,5 hetes újszülött babánk van. Valami ötlet?

Figyelt kérdés

Beszeltunk a kistesorol rendszeresen, jott a vizsgalatokra, ajandekot csereltek stb.

Itthon igyekeztunk bevonni, amibe csak lehet. Ha akar segit furdetni, oltoztetni, pelenkazni stb.

Eddig minden rendben volt.

3-4 napja alig alszik, visit es ordit allandoan, hisztizik mindenert.

Probaltunk vele aludni, at is johetett, par percig elvan, utana jon a siras, orditas barmiert... 2 ejszaka is magara boritotta az ivos vizet szandekosan.

Semmi otletem sincs mar, hogy tudnek segiteni, es kozben kimerulunk teljesen, mert senki nem alszik.

Es nagyon rossz, hogy a picivel egy meghitt percem sincs, amit elvezhetnek...

2019. dec. 5. 06:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nekem 2 éves volt a nagy, amikor megszületett a pici. Nálunk éjszaka általában nem volt gond a naggyal, napközben viszont nagyon nehéz volt a kettővel, a nagy rengeteget hisztizett, bántani próbálta a picit. Sokat foglalkoztam a naggyal, a babára sokkal kevesebb időm volt, mint amennyit a naggyal foglalkoztam baba korában. Nem feleannyi, annál sokkal kevesebb... Amikor a nagy két és fél éves lett, elvittem hetente 2-3x pár órára családi napközibe. Itt tudott más gyerekekkel játszani, szerette is, nekem pedig végre volt egy kis nyugodt időm a picivel. Utána jött az ovi. Az első félévet túléltük valahogy, néha a mamák segítettek, vigyáztak a nagyra.

Az éjszakával kapcsolatban: amikor valamilyen okból felkelt egyik gyerek éjszaka, átmentem a szobájába, hogy legalább a férjem tudjon aludni, az ajtót is becsuktam. Éjszakai fény volt, villanyt nem kapcsoltam, ha nem volt muszáj. Megvártam, míg visszaalszik, addig ha akarta, mellébújtam, igyekeztem megértetni vele, hogy éjszaka nem hangoskodunk, ilyenkor alszunk. Itt vagyok mellette, szeretem, jó éjszakát. Ez mindig bevált, és szerencsére nem volt mindennapos. Víz mindig volt a szobájukban, kicsi korukban cumisüvegben, aztán csőrös pohárban, végül Kubus palackban, ezt nem tudták kiborítani.

Az, hogy átköltözöl hozzá a picivel, nem biztos, hogy jó megoldás (max. a férjednek). Ha egyik felébred és sír, felkelti a másikat. Nekünk jobb volt, hogy külön szobában aludtak.

2019. dec. 5. 10:02
 12/21 anonim ***** válasza:
52%

#6 direkt borította ki a vízét. Igenis megérdemli a szidást.

Ha véletlenül önti ki sem nevetni kell. Megmutatni neki hol a törlő és segítsen feltakarítani.

Szerintem féltékeny a kistesóra. Legyen vele közös időd, amikor csak ketten, esetleg még a férjed van ott. Mondjuk esti altatásnál, amikor a kicsi alszik ti együtt beszélgettek, mesét olvastok és úgy alszik el.

2019. dec. 5. 10:15
 13/21 anonim ***** válasza:
88%
Lehet, hogy most jött rá, hogy a kistestvér már marad :) Ez onnan jutott eszembe, hogy nálunk a nagy mondogatta párszor, hogy aranyos, de most már vigyük vissza :) Remélhetőleg pár hónap és kinövi ezt a durvább szakaszt (a következőre már készülhetsz, amikor a kicsi elindul felfedezni a játékokat...). A féltékenység és a visszababásodás szerintem nem kivédhető és nagyon függ a személyiségtől. Jó, amit írtak, a nagy maradjon az első, a kicsi alkalmazkodjon. Altatásnál nálunk bevált, hogy szoptatás közben olvastam esti mesét (tartva a szokásokat ugyanakkor és úgy összebújva, ahogy addig is), így egyszerre dőltek ki. És a közös szoba is jó volt, ahová persze sokszor én is beköltöztem. A dackorszak meg simán eltart jobb-rosszabb hullámokban néha 4-5 éves korig kistestvér nélkül is - és hogy hisztikre mi válik be, az minden gyereknél más (van, akinek az ölelgetés és ha kimondják helyette, hogy "tudom, hogy dühös vagy", van akinek az ignorálás, mert úgyse hall, sőt el is lök, ha közelednél vagy szeret elbújni, valakinek meg pár poénnal elterelhető a figyelme). Ami régen büntetendő volt, azt most is büntesd (felpucolod, összeszeded, elrakom a játékot, hazamegyünk... nálunk végső esetben volt sarokba állás is, ha ezeket betartottam, később elég volt csak mondani, hogy 3-ig számolok, ha nem hagyod abba...; de pl. kaki-pisi ordításért 10 guggolás járt:))). Direkt persze ne vidd olyan szituációkba, amit nehezen visel el, de ne is alkudozz folyton, ha valamit megígértél, akár jót, akár rosszat, azt tartsd be akkor is, ha egy óráig bömböl a tipikus könnynélküli automata ritmusra állítva magát. Kitartást! - egyszer minden elmúlik :)
2019. dec. 5. 11:26
 14/21 anonim ***** válasza:
21%

Persze, hogy direkt borította ki. De nem azért, hogy víz legyen a padlón, hanem mert figyelmet akar kapni. Nem csak többet, hanem mindet. Ez persze nem fog menni, ezt kell feldolgoznia.

És továbbra is, ha ezért leszidod, attól csak ugyanolyan idegbeteg felnőtt lesz, mint te. És utálni fogja a testvérét. Persze ha ez a cél, csináld csak.

2019. dec. 5. 11:56
 15/21 anonim ***** válasza:
55%

Ha lelki nyomorékokat akartok nevelni, akkor nyugodtan büntessétek meg egy pohár kiborított vízért.

Az, hogy nem röhögsz jót rajta, az nem büntetés.

2019. dec. 5. 12:10
 16/21 anonim ***** válasza:
82%

"És továbbra is, ha ezért leszidod, attól csak ugyanolyan idegbeteg felnőtt lesz, mint te. És utálni fogja a testvérét. Persze ha ez a cél, csináld csak."

Mindegy miért csinálta. Tudnia kell különbséget tenni jó és rossz között. Meg kell tanulnia, hogy nem így kell a figyelmet elérnie.

És nem ettől lesz idegbeteg. De talán így tudni fogja, hogy tiniként pl. ne a karja vagdosásával hívja fel magára a figyelmet. De te majd ilyenen is kacagj vele együtt, attól nem lesz lelki sérült.

2019. dec. 5. 12:38
 17/21 anonim ***** válasza:
91%
# 2 Teljesen jól működik a gyerekeknél, a "Megértem, hogy miért csináltad, de ezt nem szabad." Érezhetsz együtt a gyerekkel, ölelgetheted, megbeszélhetitek, azt, ami miatt történt, de attól még nevelni is kell. Jelen esetben feltakarítjátok együtt vagy minimum elmagyarázod, hogy most azért nem lesz időd együtt játszani, mert ki kell cserélni az ágyneműt és átöltözni. Szóval lássa az arcodon, hallja a hangodon, hogy ez nem egy jó ötlet volt és nem örülsz neki. Most még kicsi és az ember tényleg néha elneveti magát, ha rosszalkodik, mert példaként még nem is fáj annyira, ha cukin megrúg és helyében te is ezt tetted volna emlékeid szerint, amikor ninját játszottál, de tényleg nagyon hamar nem lesz annyira vicces és a haverkodás mellé, amikor "belemész a játékba" biztonságot ad a gyerekeknek, ha tudja, hogy akkor is te vagy a főnök és vannak korlátok, amik játék közben is állandóak. Így legközelebb remélhetőleg csak a levegőbe rúg, és a kiöntött vizet is csak együtt elképzeljük és jót sopánkodunk felette összekacsintva.
2019. dec. 5. 13:54
 18/21 anonim ***** válasza:
86%
Aki szerint a gyerek lelkinyomorék lesz, ha nem nevetünk azon, hogy vizet borogat magára éjszaka, és mindenki gyerekét sajnálja, aki így cselekszik, azt meg én sajnálom. Biztos nem jól bántak veled a szüleid és fogalmad sincs hogy kell jól csinálni.
2019. dec. 5. 16:18
 19/21 anonim ***** válasza:
94%

Na azért ne vicceskedjünk már egymással, hogy lelki nyomorék lesz a gyerek, mert nem tapsikolunk nevetve, hogy milyen ügyes, amiért SZÁNDÉKOSAN kiöntötte a vizet. Eleve kinek jut eszébe összehasonlítani azt, hogy véletlen kiönti a vizet azzal hogy direkt (!!), mint ahogy a kérdező gyereke is.

Igen is rá kell szólni és nyugodtan le is lehet szidni, hogy márpedig ez nem így működik. Hagyjuk már, hogy így akar figyelmet....Épp ezért kell feltörtetni vele és leszidni, hogy eszébe se jusson ilyenekkel felhívni magára a figyelmet, de gondolom ha a későbbiekben a gyereked azzal akarná felhívni magár a figyemet, hogy pl vagdossa magát, azon is csak röhögnél, ugye :) Pont ennek a jaj nehogy akár csak a hangodat fel merd emelni a gyerekre, mert örökre lelki nyomorék lesz típusú kölkökből lesznek később neveletlen, kezelhetetlen hülye gyerekek, akik sz*arnak a szüleikre. Barátnőm fia pont ilyen. Kicsinek semmiért nem volt leszidva, sőt még majdhogynem tőle lett elnézés kérve, amiért nem rosszalkodhatott, mára odajutottak, hogy 8 évesen iszonyat kezelhetetlen, szemtelen, pimasz kiskölyök lett, aki nem tudja hol a határ. De hát hajrá, csak nyugodtan.

És ne nevezz már idegbetegnek egy normális, következetes szülőt!! Ugyanis az, hogy a gyerek többször is szándékosan kiönti a vizet és te leszidod, hogy ezt fejezze be és feltörölteted vele NORMÁLIS szülői reakció, messze áll az idegbeteg fogalmától. Találjuk már ki, hogy aki nem nyalja ki a gyereke seggét, az már egy utolsó szemét, aki nem mellesleg idegbeteg és nyomorékká teszi a gyerekét. Jó ég......

2019. dec. 5. 18:13
 20/21 anonim ***** válasza:
81%

#19 pont ez jutott eszembe...

Lelki nyomorék lesz egy gyerek ,mert szólok neki,hogy ne öntse ki a vizet?

Kemény az elet 🤨

2019. dec. 6. 05:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!