SOS! Sehogyan sem tudjuk elaltatni az újszülött babám! Valakinek valami ötlet?
5 hetes tápszeres kisfiam már nem alszik be etetés végén egyből, mint nagyon pici korában, sokszor még nézelődik, vagy éppen pelusozni kell, és attól ébred fel.
Az a gondunk, hogy egyszerűen nem tudok olyan altatási módot találni, ahol el tudna lazulni, és elaludna. Nem jön be neki a mellkason altatás, dúdolás, ringatás, sétálgatás, babakocsiban tologatás, semmi.
Az egyetlen ahogy olykor elalszik, az hason fekve, cumi a szájban és simogatjuk. Ezzel viszont az a gond, hogy végtelenített menet kezdődik számunkra, ugyanis nem tudja a szájában tartani a cumit és kb 5 percenként kiesik a szájából. Erre még nem feltétlenül ébred fel, de nagyon nyugtalanul alszik, sokat mocorog, gyakran összerándul az egész teste, és ahogy erre kicsit megébred, egyből a cumit keresi és sír.
A férjemmel már nagyon kivagyunk, mert nap közben még elszórakozik vele az ember, de éjszaka nem alszunk semmit. :(
Ráadásul megszakad a szívünk, mert látjuk a babán, hogy iszonyú álmos és sír, de egyszerűen sehogy sem alszik el :'(
Valaki tud esetleg valami módszert, ami megoldást hozhat számunkra?
Ezért nem jó cumira rászoktatni, egész este ezzel kell szórakozni.
Nappal megoldás lehet a hordozó kendő. Megnyugszik benne, érzi a közelséged, mozgás közben ringatod. Te meg tudod közben csinálni a dolgod.
Bebugyolálni próbáltad? Sok videó van a neten, hogy lehet. Ez is megnyugtatja, a méhre emlékezteti.
A pocija nem fáj? Lehet ez is az oka. Esetleg tápszert kéne váltani. Egy próbát megér.
Segíthet a nyugodt alvásban a fehér zaj, és a levendulás fürdető is bevált nálunk.
Cinit hagyjátok el
Akkot nem lesz ami kiesik
Nrkünk bevált a hasin betakar
Meggymagpárna a pocak alá
Hál Idtennek nem kómál cicin( szoptatom)
Mindig ébren teszem le
Tarkó halántéksimi
Azután rgy szava nincs
Otthagyom
Elalszik
Soha nem altatok
17 hetes
Nem lehet, hogy szimplán nem álmos? 5 hetesen már tök aktívak!
Hacsak nem éjjelről van szó, én ilyenkor sose szoktam altatni, had nézelődjön akkor. Ha álmos, elalszik.
Az éjjel-hajnal természetesen más.
HAJSZARITO.
Véletlen jöttem rá 8hetes korában és 5honaoos koráig azzal altattam el. A hintában sírt ő is, de hajszarito segítségével 3 hónaposan egyedül elaludt benne.
Ha elaludt vártam 2percet és uta a ki is kapcsoltam.
Meg amúgy segít ha sokat viszed levegőre. Ne feltsd a huvostol vagy széltől, persze oltoztesd fel még esőben ne csináld de én pl kivittem egy nagy sétára és 3-4hos koráig akar 2-3orat aludt a friss levegőn. Sőt 10honaposan is télen.. :)
Esetleg van ilyen óceán zaj youtubon babáknak nekünk néha az is bevalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!