Baba teáztatása jó ötlet?
nem jó ötlet. és éhes babát meg kell etetni, de a tied nyilván nem éhes, hanem egyszerűen még nem ismered a jelzéseit, ezért érted félre. dehát le is írod, hogy nagyon fáj a hasa, ezt jelzi, nem éhséget. kezdő anyaként sokan járnak így, én is ezt csináltam első gyerek 2 hónapos koráig, aztán rájöttem, hogy ha foglalkozom vele akkor nem sír, ha meg éhes akkor nem hagyja abba míg nem kap :D
ánizs teát nem szabad adni, kamilla teát lehet kúraszerűen, havi 3-4 alkalommal, az hashajtó. édeskömény teát lehet, az puki hajtó :) és persze vannak különböző babateák amiket úgyse fogad el, mert ha éhes, akkor tejet szeretne, ha meg nem éhes inni se akar, de próbálkozni lehet :)
A levegő miatt amit nyel, fájhat a hasa. Minden étkezéskor büfiztesd. Mellette tornáztasd, mozgasd meg a pocakját este, fürdés után, így is segítve a levegő távozását.
Volt aki szélcsövet vett és azt mondta, hogy sokat segített.
Mivel anyatejes a baba és hasfájós, figyelned kell, hogy mit eszel/ iszol!
Ánizs helyett inkább köménymag teával próbálkoznék, ennek generációkra visszamenőleg bizonyított hatása van! Persze cukor nélkül! Gyakorlatilag hónapokig nem kell cukor és egyéb fűszer a babának (otthon készült teába sem!)
Nyugodtan adhatsz teát.
Akár kamilla akár mecsek baby teát pár korty is jó.
Nekünk az segitett!
De ha szoptatsz akkor Te is ihatnál kamilla teat és abból ő is kapna.
Köszönöm a válaszokat! Ahogy látom, megoszlanak a vélemények. Elsőnek: pont holnap megyünk az egy hónapos védőnői,orvosi vizsgálatra, egy ideig kértem a tanácsokat, de mivel nem váltak be a javaslatok (pl. Nutriton bukásra, ettől csak szorulása lett), egy ideje nem traktáltam őket. Majd holnap....
Kíváncsi vagyok, mit szólnak majd a növekedéshez...
Többieknek: látom, ki ezt, ki azt ajánlja ivàsra, az ánizst anyukám ajánlotta, ő velem és tesóimmal ezt itatta. Szakcikkekben is egymàsnak ellentmondóakat írnak.
Büfiztetésben jók vagyunk, szoktam pár perc után és a végén, ha hosszan szopik, akkor közben is.
A tornáztatásnak még sosem volt eredménye :(
mikor én kamillát ittam, attól fura zselés hasmenése lett. Talán túl sokat ittam...
Már szinte minden allergént kiiktattam az étkezésemből 3 hete. Nem látom, hogy ettől javult volna, csak én vagyok egyre éhesebb és kívánósabb :)
Aki írja, hogy félreértem a jelzéseket: biztos nem értek mindent, a 2 órákra is úgy sikerült kihúzni, hogy próbálkoztam mindenfélével szórakoztatni, oldani a hasfájást is, hátha mégsem cicit akar, de ide lyukadtunk ki mindig... eredménye azért az időnövelés és ez jó. Azt már én is észrevettem, hogy néha a túl sok törődés üt vissza, de nincs szívem nem babusgatni, mikor sír, így gyakran a karomon altatom el, legalább alszik :) mikor igazán mélyen, akkor úgyis le lehet tenni (ezt azért írom, mert nemcsak cicifüggő, hanem ölelésfüggő is :) )
Ha holbap nem akadnak fenn a nagy hízáson, akkor én se fogok izgulni, de azért a testsúly majdnem felét meghízni nem kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!