Plasztikáztatnátok a gyerek fülét, ha őt zavarja?
Kislányomnak nagy mértékben elálló fülei vannak.
Még csak 1 éves, de már több felnőtt is megjegyzést tett a fülecskéire. Helyretettem mindet, mert szerintem nem tisztsége senkinek sem ítélkezni egy kisgyerek külseje felett, de eljön az idő, amikor nem tudom majd megvédeni: oviban, suliban.
Benne van a pakliban, hogy őt is zavarni fogja és azon gondolkodtam, hogy normális/etikus lenne-e megműtettni, ha szeretné?
Ti mit tennétek?
(a kérdés egyenlőre csak elméleti)
Persze! De csak , ha már elég nagy hozzá!
10en éves. Mivel a fül is nől és formálódik 18-20 éves korig.
Az még valahol "normális" ha a gyerekek piszkálják, hiszen a gyerekek így reagálják le, ha valami eltér a megszokottól, vagy másabb az átlagosnál. De hogy egy felnőttnek hogy lehet ennyi esze? :(
Én is megműttetném de ha a gyerek is szeretné.
Megműttetném én is, ha nagyobb lesz.
De nincs erre valami korai, műtét nélküli mód?
5-ös.
Sajnos nincs. Genetikailag örökölhető (bár fogalmam sincs, hogy nálunk kinek van ilyen füle)
A hajpánt, sapka ilyen esetben sajnos nem segít.
www.fulklinika.hu
5 éves korra befejeződik a fül kialakulása.
Azt írják 5-6 évesen érdemes műteni, még az iskola előtt.
Öcsémnek elálló füle volt, most felnőtt,és nem áll el. Valahogy hozzánőtt a feje.
A fiamnak eláll az apjára ütött, egyszer nem csúfolták miatta.
Ha kérné, akkor 16-17 évesen támogatnám ebben, de egy lánynál hajjal eltakarható. Nekem is picit elállt anno általánosban soha nem csúfoltak a fulem miatt. A csendessegem miatt csufoltak, a fulemet soha nem hoztak fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!