Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire általános mikor egy...

Mennyire általános mikor egy gyerek püföli a szülő fejét?

Figyelt kérdés

Minap egy nő a kocsijához vitte az óvodás kisfiát. Lehetett látni, hogy nyűgös a kicsi. A nő rohant a gyerek megállt, nem bírta a tempót. Az anyja megrángatta és felkapta. Úgy indult el. A kisfiú ököllel ütni kezdte a fejét, arcát. Az anya meglepődött. Letette, kézen fogta és rohant tovább.

Mennyire jellemző ez a viselkedés a gyerekekre? Veletek is fordult már ilyen elő?

2019. nov. 26. 18:12
 1/4 anonim ***** válasza:
74%
Nem jellemző, de lehet, hogy van valami viselkedési zavara, ha mondjuk autista nyilván nem fogod úgy fegyelmezni mintha normális lenne.
2019. nov. 26. 18:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is verekszik, 2 éves. Baromi sok munkánk van abban, hogy az ilyen dolgait kezeljük. Csak remélni merem hogy helyesen. Hidd el hogy soha nem tanítottuk verekedni, sőt nem is bántottuk.

A másik ha van vmi gondja, pl a fent említett autizmus vagy hiperaktivitás ( a fiam a védőnőtől már most kapott egy lehet bélyeget 🤷🏻‍♀️).

Alap járaton egy kedves, mosolygós, cserfes kissrác, de ha kattan vmi akkor jön az őrület, amit sokszor nagyon nehéz kezelni, főleg a messze nem támogató és/vagy elfogadó környezet miatt. Én mondjuk messze lepottyantom mit gondol más, hisz fogalmuk sincs rólunk, a mondjuk úgy előítélete nem visz előlrébb.

Szóval a kérdésre a válasz: nem általános, de előfordul.

2019. nov. 26. 18:29
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Óvodás korban gyakori.
2019. nov. 26. 21:02
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is szokott nagyon dühös lenni, és van rá példa hogy megüt, de ritkán. Én megfogom a kis kezét és nem hagyom hogy csapkodjon. Nem bántom, de ő se bánthat.

Láttam már olyat boltban hogy ovis korú kisgyerek rugdosta a szülő lábát mert az nem vette meg neki amit kinézett. A felnőtt meg figyelmen kívül hagyta, hagy rugdossa míg megnyugszik alapon... na én ilyet soha nem tennék. Szerintem a gyereknek egyértelművé kell tenni hogy ilyet semmilyen helyzetben nem teszünk.

2019. nov. 30. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!