Mit tegyek? Hogy tudnám megnyugtatni a gyermekemet?
Nagyon kétségbe vagyok esve már régóta. Gondolkodtam, hogy kiírjam-e a kérdést vagy nem, de mivel nem jutott jobb az eszembe, így kiírom, hátha tud valaki segíteni.
Volt egy családi balhé, amit ő sajnos végignézett. A lényeg az volt, hogy a testvérem azt mondta a lányomra, hogy úri pulya, és mindent meg fog tenni azért, hogy elvegyék őt tőlem. És akkor ő fogja nevelni, és akkor majd megtanulja, milyen a szegénység és nem lesz annyira elszállva magától. (Nem vagyunk gazdagok, csak jobb az anyagi helyzetünk a testvéreménél)
Akkor egy huzamba folyamatosan bepisilt éjszaka. Ez olyan 2-3 hétig tartott. Elvittem pszichológushoz, segített neki, és elmúlt.
Szombaton, vagyis tegnap találkoztunk az utcán a testvéremmel és a sógornőmmel. Ők az utca túloldalán voltak. Nem vettek észre minket. Igazából én sem vettem volna észre őket, ha a kislányom nem mondja, hogy ott vannak. Elkezdett félni, húzott elfele, hogy menjünk haza. Hazamentünk tegnap este megint bepisilt.
Azt mondja, hogy fél attól, hogy elveszik őt tőlem és ha a testvéremhez kerül, akkor ott verni fogják.
Már gondolkodtam azon is, hogy újra elviszem őt pszichológushoz, de azt mondta, hogy nem akar odamenni, mert a pszichológusnál folyton rajzolnia kell és nem akar egy idegen nénivel beszélgetni.
Nem akarom a gyerek szeme láttára összeszidni, mert ahhoz találkoznia kellene a lányomnak a testvéremmel. Azt meg nagyon nem akarom. Elmondtam már neki, hogy nincs mitől félnie, mert anya és apa dolgozik, jó munkahelyünk, szeretjük őt, nem bántjuk, úgyhogy nem vehetik el őt tőlünk.
De sajnos nem nagyon használ. Létezik, hogy egy gyerek ennyire féljen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!