Kisgyerekesek, milyen anyagú karácsonyfa díszeket
részesítetek előnyben?
Figyelt kérdés
Januárra várjuk az első babánkat és most fogunk először karácsonyfát állítani. Ehhez szeretnék díszeket beszerezni, amiket aztán évekig használni tudunk, tehát mikor a gyerek már togyogós lesz akkor is. Első körben üveggömböket néztem ki, de elbizonytalanodtam, hogy nem veszélyes / felesleges -e az kisgyerekes családban. Nálatok milyen díszek vannak a fán? Van valakinek tapasztalata pl üveggömbbel?
Üveggömbök vannak, semmi gondunk nincs vele. A kutya miatt az alsóbb ágakra régebben sem tettünk mert lesodorta a farkával. A gyerek meg megtanulta, hogy csak nézzük és nem piszkáljuk. Van néhány műanyag gömbünk, azokat adtam oda neki tavaly, hogy megfogja, próbálja felakasztani. Minden csak odafigyelés kérdése
2019. nov. 21. 06:58
4/15 anonim válasza:
Nekünk javarészt műanyag van, de van pár üveg is. Az üveget mindig a felső részre rakom. Régen a cicáink miatt, most a kislányunk miatt😊
Tetszik neki a fa, imád körülötte lenni, tudja, hogy nem szabad nagyon piazkálni, meg nem szedjük le a díszeket, de azért akkor is néha-néha leszed egyet, fogdossa a fát stb. Van, hogy amikor már szárad a fa, akkor magától legurul egy-két dísz.
Tavaly vettem egy csomag üveg gömböt. Egy le is esett és szanaszét repült. Nekem a műanyag biztonságosabbnak tünik. Abból is nagyon sok szép van.
2 éves a lányom, dackorszakos, hiába mondom neki, hogy nem szabad hozzányúlni, mert eltörik, ha leesik, egyszerűen nem fogadja el. Én egyenlőre maradok a kézműves díszeknél.
2019. nov. 21. 07:24
6/15 anonim válasza:
Hát, mi aztán nem foglalkoztunk ezzel. Eleve, mire megszülettek a gyerekeink, évek óta együtt karácsonyoztunk, tehát megvoltak a díszeink.
Amikor 1-2 évesek voltak a gyerekek, akkor különösen ügyeltem rá, hogy a törékeny díszek magasabban legyenek. Ennyi.
De igazából előtte is így díszítettem a fát, hogy ha a szűk helyen hozzáérünk az ágakhoz, akkor ne a törékeny díszek himbálódzanak.
2019. nov. 21. 07:33
7/15 anonim válasza:
3 éves a kisfiam, nem volt gond egy ksrácsonynál sem. Természetesen ment és megfogott néhány díszt és megérintette a fát is. Ennyi volt. Alulra egyébként nem törékeny díszeket szoktam rakni. Mióta megszületett a gyerekkoromra emlékeztető mindenféle színben pompázó a fa szaloncukorral, felhagytam a trendi díszítéssel. Szokott rajta lenni üveg és műanyag gömb, egyedi figurák, horgolt díszek, szalag.
2019. nov. 21. 07:45
8/15 anonim válasza:
2,5 éves a kicsi, vettem üveggömböket. Tavaly ugyan nem volt de max felülre rakhattam volna, már most ha valami üveg vagy törékeny úgy igyeznek, vigyáznak rá akár a kezükbe is adhatom felügyelettel, szóval már nem gond.
2019. nov. 21. 07:56
9/15 anonim válasza:
Műanyag gömbök vannak. A fiam két évesen már segíteni akart díszíteni, de persze potyogtak mindenfelé a díszek, de így csak pattogott párat, még jót nevettünk is rajta, és nem kellett folyton takarítani az összetört darabokat. :)
2019. nov. 21. 08:05
10/15 anonim válasza:
Nálunk is olyan van, ami nem törékeny. Szalma, textil, műanyag, fa, papír... Persze lenyelős korukban még tiltottam, a sarkukban kellett lenni így is úgy is, meg a fát is magasabbra raktuk. De most 3-4 év múlva is még mindig "fogy" belőle, mert szeretik pakolászni-nézegetni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!