Ott ahol 2 vagy több gyerek van, hogy oldjátok meg az esti mese olvasást?
Minekután minden lehetőséget kilőttél, ezért nem igazán vannak opciók.
Külön vidd őket aludni, nem tudom a kicsi meséje meddig tart, ha mondjuk negyed óra, akkor őt fektesd le kb 7 perccel előbb, a nagyobbat 7 perccel később és kész. Míg te olvasol a kicsinek, a nagy elpakolhatja a játékait, akár még játszhat is kicsikét, kiválaszthatja, hogy mit akar hallani ma este stb. Hacsak nem olvasol a kicsinek 2 órán keresztül, meg lehet logisztikázni kis elcsúsztatásokkal.
Meghallgatják egymásét, vagy egyik nap választ a nagy, másik estére választasz te valamit a kicsinek.
Nálunk 4 gyerek van, ha este otthon volt a férjem, akkor sem olvastunk nekik négyfélét nyilván.
De az is jó, hogy egy mese a kicsinek, majd egy másik a nagynak.
6 éves és 2,5 éves gyerekeim vannak.
Először az egyiknek olvasok, aztán a másiknak. Sok mese és vers mindegyiket érdekli. De ha épp nem érdekli őt az, amit a másiknak olvasok, akkor tesz-vesz, játszik magában és nem figyel rám. Ennyi a titok. ;-)
Nagyobbik egyáltalán nem igényli az estimesét.
5 perc alatt elalszik egyedül
/ nem minszoktattuk vagy ilyesmi/
Nálunk az délutáni vagy reggeli ébredés utani program
nekünk anya a némó kapitányt olvasta, kb olyan hatéves lehettem, akkor az öcsém kettő. igazából tényleg majdnem mindegy volt mit olvas, csak legyen ott, mellettünk, halljuk a hangját, legyünk közel egy kicsit...
amúgy azért ez a könyv lett, mert anya el akarta olvasni, de tudta, hogy máshogy nem fogja... aztán egyszercsak totál ellaposodott a sztori, ilyen rétestészta lett, anya megunta, és onnantól mást olvasott. (azóta se tudom mi történik végén.)
nekünk az égbőlpottyant mesék-ből volt amúgy két kötet is, szerintem azok elég univerzálisan jók a két meg a hatévesnek is
Én előbb a kicsinek olvasok, ő 4 éves, addig a nagy elmegy fogatmosni, ő 10 éves. Utána bejön a nagy is (közös szobában alszanak), és olvasok neki is, amit imád végighallgatni a 4 éves, pedig biztosan nem érti a történeteket, általában ifjúsági regényeket olvasunk.
A legkisebb 16 hónapos, őt legalább egy fél órával hamarabb fektetem, mint a többieket, és nem is a többiekkel alszik egy szobában, úgyhogy neki külön olvasás van, amíg a nagyok játszanak, mesét néznek, ezt-azt csinálnak. Tudák már, hogy a kicsi fektetése alatt ne zavarjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!