Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ott ahol 2 vagy több gyerek...

Ott ahol 2 vagy több gyerek van, hogy oldjátok meg az esti mese olvasást?

Figyelt kérdés
Nekem 2 és 6 éves gyerekeim vannak. Szinte egyszerre mennek aludni, így külön pont elötte nem megy az olvasás. Egyszerre sem jó, mert nem ugyanaz való nekik. Apuka este dolgozik, mindkettőnek én olvasok, olvasnék, ha össze jönne..... ha össze tudnám hangolni

2019. nov. 6. 20:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%

Minekután minden lehetőséget kilőttél, ezért nem igazán vannak opciók.

Külön vidd őket aludni, nem tudom a kicsi meséje meddig tart, ha mondjuk negyed óra, akkor őt fektesd le kb 7 perccel előbb, a nagyobbat 7 perccel később és kész. Míg te olvasol a kicsinek, a nagy elpakolhatja a játékait, akár még játszhat is kicsikét, kiválaszthatja, hogy mit akar hallani ma este stb. Hacsak nem olvasol a kicsinek 2 órán keresztül, meg lehet logisztikázni kis elcsúsztatásokkal.

2019. nov. 6. 20:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Meghallgatják egymásét, vagy egyik nap választ a nagy, másik estére választasz te valamit a kicsinek.

Nálunk 4 gyerek van, ha este otthon volt a férjem, akkor sem olvastunk nekik négyfélét nyilván.

De az is jó, hogy egy mese a kicsinek, majd egy másik a nagynak.

2019. nov. 6. 20:44
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én 8 évesem simán hallgat Bogyó és Babócát is. Mindegy csak mese legyen. Nem szoktam külön olvasni nekik, együtt olvasunk esti mesét. Van, hogy összevesznek rajta mi legyen, akkor megy az egyik nap az egyik, másik nap a másik választ. Ez van. Nem szeretnék megszakadni, és nekik is meg kell tanulni alkalmazkodni egymáshoz!
2019. nov. 6. 20:47
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám kisgyerekkoromban sokszor úgy mesélt, hogy az idősebb tesóm is ott ült az ágyon, nem is biztos, hogy mindig mesekönyvből. Volt, hogy a kislánykoráról mesélt. Mindegy, hogy mit, nem a MI számít, hanem az, hogy mesélsz. És sokkal izgalmasabb úgy mesét hallgatni, ha azt látod, hogy a többiek is élvezik. Elvégre a testvériség is erről szól, hogy "megosztoznak a gyerekek egymással", nem? :)
2019. nov. 6. 21:01
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem lehet két mesét olvasni? Egyet a nagynak, egyet a kicsinek.
2019. nov. 6. 21:12
 6/13 anonim ***** válasza:
97%

6 éves és 2,5 éves gyerekeim vannak.

Először az egyiknek olvasok, aztán a másiknak. Sok mese és vers mindegyiket érdekli. De ha épp nem érdekli őt az, amit a másiknak olvasok, akkor tesz-vesz, játszik magában és nem figyel rám. Ennyi a titok. ;-)

2019. nov. 6. 21:25
 7/13 anonim ***** válasza:
23%
Úgy, hogy nem olvasok mesét nekik. Jó éjt puszi, ölelés és alvás.
2019. nov. 6. 21:46
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagyobbik egyáltalán nem igényli az estimesét.

5 perc alatt elalszik egyedül

/ nem minszoktattuk vagy ilyesmi/

Nálunk az délutáni vagy reggeli ébredés utani program

2019. nov. 6. 22:03
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

nekünk anya a némó kapitányt olvasta, kb olyan hatéves lehettem, akkor az öcsém kettő. igazából tényleg majdnem mindegy volt mit olvas, csak legyen ott, mellettünk, halljuk a hangját, legyünk közel egy kicsit...

amúgy azért ez a könyv lett, mert anya el akarta olvasni, de tudta, hogy máshogy nem fogja... aztán egyszercsak totál ellaposodott a sztori, ilyen rétestészta lett, anya megunta, és onnantól mást olvasott. (azóta se tudom mi történik végén.)

nekünk az égbőlpottyant mesék-ből volt amúgy két kötet is, szerintem azok elég univerzálisan jók a két meg a hatévesnek is

2019. nov. 6. 23:31
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Én előbb a kicsinek olvasok, ő 4 éves, addig a nagy elmegy fogatmosni, ő 10 éves. Utána bejön a nagy is (közös szobában alszanak), és olvasok neki is, amit imád végighallgatni a 4 éves, pedig biztosan nem érti a történeteket, általában ifjúsági regényeket olvasunk.

A legkisebb 16 hónapos, őt legalább egy fél órával hamarabb fektetem, mint a többieket, és nem is a többiekkel alszik egy szobában, úgyhogy neki külön olvasás van, amíg a nagyok játszanak, mesét néznek, ezt-azt csinálnak. Tudák már, hogy a kicsi fektetése alatt ne zavarjanak.

2019. nov. 7. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!