Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves unokahúgom még mindig...

3 éves unokahúgom még mindig nem néz rendes meséket. Úgy érzem nem fejlődik. Jól van ez így, vagy én látom túl negatívan?

Figyelt kérdés

Még mindig a Bogyó és Babócát és az éneklős bugyuta babameséket szereti, minden egyébtől fél..

Disney mesékkel, Hupikék törpikékkel, Tom & Jerryvel stb. próbálkoztunk, de egyszerűen nem szereti, a rossz karakterektől fél, nem köti le, elszalad, kikapcsoltatja.

Majd 3 évesen még nem beszél tisztán, folyékonyan sem érthetően, csak a lényegre koncentrálva, szavakat mond.

Jó lenne már egy Disney mesedélutánt tartani igazi mesékkel, melyek a felnőtteket is leköti (Oroszlánkirály, Pocahontas, Mulan, Szépség és a Szörnyeteg stb.), vagy még korai?

Szerintetek minden rendben vele? Ilyen későn érő típus lenne?

Érdemes erőltetni a fejlettebb meséket, vagy hagyjuk nézni amit ő szeretne?

2019. nov. 3. 18:52
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%
Az én 6 évesemet sem tudnád rávenni az ilyen mesékre
2019. nov. 3. 20:54
 32/48 anonim ***** válasza:
96%

[link]

Ez pl egy írás csak, de jól elmondják, hogy ilyen pici gyereknek milyen mese való. Montessori elveknek is ha utánaolvasol.

Ekkora gyerek még nem tud szimbolumokat értelmezni, sem elvont dolgokat, sem pedig elkülöníteni a valóságot a képzelettől.

Én nagyon haragudnék ha Rád bíznám a gyerekemet és kéretlen okoskodásból, tárgyi tudás nélkül ártanál neki.

2019. nov. 3. 20:56
 33/48 A kérdező kommentje:

köszi a linket!

szerencsére nem is nekem kell a gyerekedre vigyáznom, főként úgy, hogy nem tudod megkülönböztetni az okoskodást a kérdéstől...

2019. nov. 3. 21:03
 34/48 anonim ***** válasza:
81%

Tetszik a linkelt írás, de itt szinte hallom a tévészülők visítását: "A médiával csak 12 éves kor után kerüljön kapcsolatba a gyerek"

Kizárt dolognak tartom, hogy aki eddig is a képernyő előtt tartotta a gyerekét, annak hirtelen megjön a lelkiismerete és a gyereket helyezi előtérbe. Mind mintaszülőnek mutatja magát kifelé és a közösségi oldalakon, közben a gyerek többet ül a mese előtt, mint amennyit aznap foglalkoznak vele.

Ma már az az új módi, hogy elmegyünk étterembe vagy máshova és a gyerek elé toljuk a tableten a mesét, nehogy megszólaljon és jujdekínos legyen. Már nem is szégyellik, csak maradjon csendben és ne zavarja a köreiket. Olyanok is lesznek.

2019. nov. 3. 21:04
 35/48 A kérdező kommentje:

utolsó,

miért akartok mindenképpen egy olyan kérdést, hogy "milyen mese korai vagy nem korai", egy olyan vitába fullasztani, hogy "a tv káros, de nem vagyok hajlandó szakcikel bizonyítani, csak fogadd el hogy így van, mert én így gondolom?!".

2019. nov. 3. 21:08
 36/48 anonim ***** válasza:
100%

Már bizonyították, csak nem érdekel. Nyugi, rengeteg szülő csak azért vállal kölköt, mert rágja az ösztön. A válaszokat megkaptad, csak nem érdekelnek. Neked mindegy, csak a végén az jöjjön ki, amit te gondolsz jónak.

AKkor nézess vele amit akarsz, nekünk lényegtelen. Neked is. Akkor mit érdekel a válasz? Neked egyvalaki fontos: te.

2019. nov. 3. 21:10
 37/48 A kérdező kommentje:

ne értsd félre, nem azzal van gondom, hogy a probléma valid-e...

azzal van gondom, hogy NEM ERRŐL szól a kérdés...

de ha már behozzátok, akkor MIÉRT NEM linkeltek valami hiteles szakvéleményt, ami kétséget kizáróan alátámasztja a véleményeteket?

(hisz a videojátékokról is 30 év után kiderült, hogy másképp fejleszti az agyat, miért hinnénk el, hogy a TV mindenképp rossz?)

2019. nov. 3. 21:11
 38/48 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, a waldorfosok, montessorisok nekem is picit néha keményvonalasnak tűnnek, de az irányelvek jók nagyon. Pl a csecsemő lányomnak nem dobtam ki a babakönyveit, miután elolvastam, de igyekszem azóta a valósághű képeket, fotóalbumokat választani.

Te Kérdező, magad írtad, hogy próbálkoztatok mesekkel, amiből kettőt említettél, majd stb volt a felsorolás vége. Tehát legyen 3 mese és ez a legoptimistább verzió.

3 olyan mesét megnézettèl egy gyerekkel, ami nem való neki, és ennek részben Magad is láttad jelét. Bizony hibát követtél el, mert ha vki egy gyerekre vigyáz, akkor elvárás, hogy ne vezessen, próbáljon új dolgokat, pláne vitatottakat. Egy gyereket egy órára is úgy illik vállalni, hogy tàjékozódsz a szokásairól, és megkéred a szülőt, hogy mondja meg, mit csinàljatok, mit szabad a gyereknek és mit nem.

Nyilván nem ártó szándékból tetted, de hibáztàl. Kb én vagyok a 20., aki leírja. Picit hátrébb ez alapján az agarakkal.

2019. nov. 3. 21:13
 39/48 A kérdező kommentje:

asszem pont 3x-ra hoztad fel, hogy TV így meg úgy, és legalább ennyiszer kaptad meg, hogy "ez a kérdés nem errre irányul"...

Akkor ezek után mégis éppen te írod, hogy: "Neked mindegy, csak a végén az jöjjön ki, amit te gondolsz jónak." ?

2019. nov. 3. 21:13
 40/48 A kérdező kommentje:

"3 olyan mesét megnézettèl egy gyerekkel, ami nem való neki,"

-> téves.

nem nézettem meg vele, kérésre kikapcsoltuk..

"Bizony hibát követtél el, mert ha vki egy gyerekre vigyáz"

-> megint téves.

nem írtam hogy vigyáztam rá.. éppenséggel pont a szülei társaságában közösen próbáltuk ki ezeket a meséket..

komolyan nem értem, honnan veszitek a bátorságot arra, hogy általatok igaznak hitt részletekkel egészítsétek ki a kérdést?

vagy milyen jogon fogalmazzátok át a kérdést mesére vonatkozó kérdésből egy TV-hitvitára...

ezekre adjatok már választ, mielőtt másokat itt kioktattok...

2019. nov. 3. 21:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!