3 éves unokahúgom: Miért nézzem a tvben, ha valaki jól érzi magát? Majd elkapcsolta a műsort. Igaza van?
Délben hallgattuk a híradót az m1-en, ahol a Pünkösdi hétvége miatt a Balatonon nyaralókat mutatták. Mi sajna nem tudunk menni, (munka, idő/pénz hiány) de szerintem igaza van a kis csajnak :o mit nézzem h xy és Marika néni ezt és ezt csinálja. Gyerekként én is sárga irigy tudtam lenni, azokra akik lejuthatnak ilyen helyre. Ma sem szeretem a program ajánlókat mert a szívem bele sajdul, de nem engedhetjük meg hogy elmenjünk.
(persze unokahúgiék, tesóm miatt aki jól keres, eltudnak menni. De speciel nálunk vannak, mi meg meg vagyunk szorítva e szempontból. Nem tudunk mindenap 20-30km -t kocsikázni, belépőt fizetni stb)
De igaza van szerintem tökétesen :D
3 éves gyerek ilyet nem mond.
Hogy is volt ez valójában a pénzhiányoddal?
1. A gyerekek általában a felmenők gondolatait, véleményét is szokták visszaadni, nem saját, hanem másolt hozzáállás, gondolatok
2. Alapvetően a gyerekek érzik is hogy mire van szükségük, ebben a korban főleg kézzel szemmel élményként berögzülő tapasztalásokra es rengeteg mozgásra és valoban minek nézze a tv-t, az neki semmit nem nyújt, csak ülés van.
A mi családunkban ha egy gyereknek nem tetszik a tévéműsor, akkor elmegy a szobájába játszani, nem elkapcsolja, amit a felnőttek néznek.
(Más kérdés, hogy a közszolgálati csatornák híradójáról évek óta megvan a véleményem, ezeknél hírértéke van télen annak, hogy esik a hó, húsvétkor annak, hogy több sonka fogy a boltban, és egy nyári hétvégén annak, hogy fürödnek az emberek a Balatonban. Emlékszik még valaki arra a youtube-videóra, amiben erre világítottak rá? :D)
Egyébként nem értem, miért van így démonizálva az irigység. Teljesen természetes emberi tulajdonság, hogy ha nem kapok meg valamit, amit szeretnék, az nem esik jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!