Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves unokahúgom még mindig...

3 éves unokahúgom még mindig nem néz rendes meséket. Úgy érzem nem fejlődik. Jól van ez így, vagy én látom túl negatívan?

Figyelt kérdés

Még mindig a Bogyó és Babócát és az éneklős bugyuta babameséket szereti, minden egyébtől fél..

Disney mesékkel, Hupikék törpikékkel, Tom & Jerryvel stb. próbálkoztunk, de egyszerűen nem szereti, a rossz karakterektől fél, nem köti le, elszalad, kikapcsoltatja.

Majd 3 évesen még nem beszél tisztán, folyékonyan sem érthetően, csak a lényegre koncentrálva, szavakat mond.

Jó lenne már egy Disney mesedélutánt tartani igazi mesékkel, melyek a felnőtteket is leköti (Oroszlánkirály, Pocahontas, Mulan, Szépség és a Szörnyeteg stb.), vagy még korai?

Szerintetek minden rendben vele? Ilyen későn érő típus lenne?

Érdemes erőltetni a fejlettebb meséket, vagy hagyjuk nézni amit ő szeretne?

2019. nov. 3. 18:52
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
77%

Nem érdekli, mert nem is neki valók még. Egy év múlva meg lehet próbálni, a 4.5 évesemet már moziba is szoktuk vinni.

A beszéddel kellene inkább foglalkozni, és abban nem segít a mesefilm, csak a személyes beszélgetés, mert ott látja, hogy mozog a száj.

2019. nov. 3. 20:06
 22/48 A kérdező kommentje:

22-es

igen a beszédet a szülei is gyengének érzik ezért olvasnak, ezért szakembernél is volt, de állítólag a másik ágról 4 évesen kezdett az egyik szülő is beszélni és az ő családjában ez nem volt ritka..

2019. nov. 3. 20:12
 23/48 anonim ***** válasza:
95%

Mint többször is kiemeltem, én MESÉKKEL és NEM MESÉLÉSSEL kapcsolatban kérdeztem ---És? Senki nem kérte, hogy a meséléséről hozz, hozz arról, hogy a hülye dizni szükséges.

tehát ha jól értem az érvelésed, az hogy valakinek MÉG nincs gyereke szégyelnivaló dolog, azokhoz képest akiknek van? --- ÉS ezt ugyan ki írta? MErt én aztán nem. Csak annyit mondtam, a sajátodat neveld, ahogy akarod, az unokahúgod nevelését bízd a szüleire. Nyilván nincs gyereked, akkor tudnád, a MESÉT nem lehet erőltetni, mert vagy érdekli, vagy nem , és ezek egyébként sem az ő korosztályának valók.

2019. nov. 3. 20:15
 24/48 A kérdező kommentje:

25: így van.. mindenki féreg.. te biztos nem...

24: már bocs, de itt te voltál aki állította, hogy a mese káros.. én nem állítottam semmit.. bizonyítani annak kellene, aki állít, nem annak aki kérdez.

2019. nov. 3. 20:25
 25/48 A kérdező kommentje:

24: "Senki nem kérte, hogy a meséléséről hozz, hozz arról, hogy a hülye dizni szükséges."

hogy értsd: Sosem állítottam, hogy a "hülye dizni szükséges"

2019. nov. 3. 20:26
 26/48 anonim ***** válasza:
100%

9

Nàlunk nem szokás nézni

Nem is köti le (2 éves lesz)

Hál Istennek

Beszédet érdemes fejleszteni, ha valóban lemaradásai vannak, de ennyiből ezt nem tudnám megítélni.

3 évesen nem minden gyerek beszél rendesen.

Disney mesék később, jóval később kötik le a gyerekeket.

Egyrészt bonyolultak, félelmetesek másrészt nagyon hosszúak.

2019. nov. 3. 20:30
 27/48 anonim ***** válasza:
80%

Minek etetitek?

De a hozzáállást elnézve nem lenne rossz alkalmassági vizsgához kötni a gyerekvállalást. Mennyi agyhalott nevelődik ki ilyen módon!

2019. nov. 3. 20:33
 28/48 A kérdező kommentje:

#28,

köszi!

egy disney mese akkor lehet overkill, de sajnos az olyan mesék sem kötik mint a donald kacsa, csipet csapat, babar az elefánt stb. ezek is idősebbeknek vannak?

2019. nov. 3. 20:35
 29/48 anonim ***** válasza:
100%
Ekkora gyereknek nem valok a Disney mesek. Es egyaltalan nem kell neki tv-t nezni, max minimalisat. Meseljenek neki, hangoskonyv, etc. Szepseg es a szornyeteg pl borzaszto felelmetesenne neki, meg a tobbi is. Ezek a mesek tele vannak gonosz szereplokkel. Kicsit se nekivalo. Nem ettol fog beszelni folyekonyan, hanem ha foglalkoznak vele.
2019. nov. 3. 20:35
 30/48 A kérdező kommentje:

31-es nem értem, miből gondolod, hogy nem foglalkoznak vele...

abból, mert néha mesét néz?

kérlek világosíts fel, mi ebben a logikai összfüggés!

2019. nov. 3. 20:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!