Mennyire fontos a futóbicikli? Mi van, ha nem megy?
Sziasztok! A lányom lassan 3 éves, több, mint fél éve van futóbiciklije, de egyszerűen nem akar ráérezni a működésére, nem megy neki. Ha ez kimarad, az baj? Mit kellene helyette venni? A ti ilyen korú gyermekeitek mit használnak? Tudom, hogy az egyensúly érzéket fejleszti a futó bicaj, ezért aggaszt kicsit, ha ez kimarad.
Köszönöm előre is a válaszokat, tapasztalatokat!
Kismotort tudja hajtani labbal?
Fiam utalta a futo biciklit, kismotorrol valtottunk neki 4 kerekes kicsi bringara. Rogton hajtotta. Fel ev alatt megtanult ket kereken menni, ugy hogy mikor levettuk szinte azonnal ment is.
Kismotor, roller, mind fejleszti az egyensúly érzeket ami később jól jön a biciklizesnel,
Bár szerintem az sem baj ha később tanul meg bicajozni vagy lassabban megy neki, sőt az sem ha nem tanul meg, majd másban ő lesz a legügyesebb
Az nem baj, ha éltében nem találkozik futóbiciklivel, egyáltalán nem kötelező.
Viszont ha ennyire nem megy, az szerintem jelezhet valami bizonytalanságot a mozgásában. Mondjuk hinta, csúszda, mászóka, forgás stb. kapcsán nincs-e benne túlzott félelem... ? Ha valami ilyesmire gyanakodsz, nem másik eszközt kell venni, inkább érdemes eljárni ovis tornára vagy úszni.
Persze, tudom, hogy régen se volt futóbicikli, csak manapság mindenütt ezt nyomatják, hogy kismotor után futóbicikli jön, és milyen fontos. De akkor ez kimarad. A kismotoron ügyesen megy, imád mászókázni, csúszdázni, úgyhogy nem gondolnám, hogy baj lehet, csak akkor ez nem az ő sportja😆😆
Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat!
Az enyém nem szerette a futóbiciklit, de a kismotort se. Sőt a rollerozásért sincs oda. Régen is felnőttek ezek nélkül generációk. Én tízévesen magamtól tanultam meg bicózni, még a háromkerekűn is féltem kiskoromban. Semmi bajom nem volt, nem lett.
Most van ez a versengés, hogy kinek mit csinál előbb a gyereke, na ez az igazán káros és fel se tűnik az anyukáknak.
Külföldön nagyon kismotor sincs, ilyen veszélyes fajta, mint nálunk. Mert ezekkel a műanyag két kerekű izékkel aztán lehet jó nagyot esni. Sajátom nem szerette ezeket, de kitűnő tanuló a suliban, úgyhogy a gyengébb egyensúlyozása majd maximum a tornaórán lehet neki hátrány. Minden gyerek nem lehet ügyes mindenben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!