Hány éves korig fontos a tejalapú táplálás?
Meddig ajánlják a napi fél liter tejet, meg a sok tejterméket?
Persze nem csak azt kell adni, tudom.
Az enyém most megy suliba(7 éves lesz), és még mai napig minden reggel tejbedara vagy tejbegabonapehely, este akármi van vacsira, mellé kötelezően kéri a nagy pohár tejet.
Kedvenc kajái meg: krémtúró, túrós tészta, sajtos-tejfölös tészta, túrótorta, spagetti: fele tészta fele sajt, sült hús tetejére kötelező neki az ugyanannyi sajt, meg ilyenek.
Ez mennyire egészséges?
Rendben.
Ha nem lehet tőle baja, akkor tőlem.
Kevered. A tejalapú táplálás azt jelenti, hogy túlsúlyban a "tej" az étkezésben és az anyatejre és/vagy ennek hiányában a tápszerre értendő, NEM a tehéntejre. 1 éves korig értendő. A WHO legújabb ajánlása szerint pedig 3 éves korig kerülni kell a nagy mennyiségű tehéntejet.
Az erjesztett tejtermékekre ez nem vonatkozik, az nem megterhelő a vesékre.
Szerintem is osszekeverted az anyatejes/tapszeres taplalast a tejtermekekkel.
A tapszer, szoptatas elhagyasa utan mar inkabb a felnottek szamara is idealis taplalkozasi piramis szerint etesd. Tul sok tejtermekkel pontosan ugyanazt fogod elerni, mintha te eszel tul sok tejtermeket: lesz egy jo kis hasmenese.
Oh, vagyugy.
Hát, neki nincs ilyesmi tünete, nem allergiás. Tejitalt kapott 3 évesig, utána váltottam le forralt tejre(házit vesszük).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!